S temo Učenje in pomnjenje se je na državnem tekmovanju spopadlo 176 dijakinj in dijakov.
Preberite še
Odpri v novem zavihku![»V tehnološko ustreznih rastlinjakih je mogoče solato pridelovati vse leto, kar je sicer povezano s stroški ogrevanja v hladnejšem letnem času, predvsem pa je treba imeti za takšno proizvodnjo veliko izkušenj in znanja. A to je bilo mogoče pridobiti samo v procesu pridelave,« poudarja Niko Miholič, direktor prodaje v podjetju Panorganix.](http://cdn.kme.si/public/images-cache/810xX/2024/07/09/369d3e7d1f3c1e2d6b7eecc797120372/66a345ae12276/369d3e7d1f3c1e2d6b7eecc797120372.jpeg)
Prleško podjetje, ki se posveča pridelavi solate, se bo širilo v Nemčijo in Savdsko Arabijo
V prleški prestolnici skoraj pet hektarjev rastlinjakov opremljenih z visoko tehnologijo. Aktualna širitev v Nemčijo in Savdsko Arabijo.
Maturantki Eva Horvat in Alja Kerec, obe dijakinji 4.c Gimnazije Murska Sobota, sta na tekmovanju osvojili zlato priznanje.
Tekmovanja so se udeležili tudi dijaki Gimnazije Franca Miklošiča Ljutomer. Filip Zver iz 2. c razreda je osvojil zlato priznanje, Nena Horvat iz 2. b razreda, Nela Copot iz 3. b razreda, Alja Belec iz 3. u razreda ter Aneja Kralj iz 4. c razreda pa so osvojile srebrno priznanje.