vestnik

Zorčič bi se povezoval tudi v Pomurju, s kom je že opravil pogovore?

STA, RŠ, 20. 1. 2022
Bobo
Igor Zorčič se s svojo novo stranko LIDE -Liberalni demokrati intenzivno pripravlja za nastop na državnozborskih volitvah.
Aktualno

Svet stranke LIDE je na današnji seji predsednika Igorja Zorčiča pooblastil za pogovore o povezovanju s strankami za skupni nastop na prihajajočih volitvah v državni zbor.

Igor Zorčič  je člane sveta seznanil z neuradnimi pogovori, ki jih je že opravil s predstavniki nekaterih političnih strank in gibanj, med drugim z Robertom Golobom in Ljubom Jasničem. 

Neuradne pogovore je Zorčič opravil tudi z Neodvisno stranko Pomurja, ki jo vodi odvetnik Jože Korpič. Neodvisna stranka Pomurja ima denimo enega člana v mestnem svetu soboške občine, in sicer nekdanjega župana Antona Slavica.

Zorčič se je pogovarjal tudi z več uglednimi posamezniki, nekdanjimi poslanci ter nekdanjimi in aktualnimi župani, so v sporočilu za javnost navedli v stranki LIDE. Uradni pogovori bodo sicer stekli v prihodnjem tednu.

1cdd9d13939a26e966c94998936fa1e8
Nataša Juhnov
Anton Slavic je bil na zadnjih lokalnih volitvah na listi Neodvisne stranke Pomurja izvoljen v mestni svet soboške občine.


Skupna lista z upokojenci

Da so v zaključni fazi pogovori o skupni kandidatni listi LIDE in DeSUS za nastop na parlamentarnih volitvah, je danes po seji izvršnega odbora stranke dejal tudi predsednik DeSUS Ljubo Jasnič.

Svet stranke LIDE je na današnji seji izvolil še štiri člane izvršnega odbora ter imenoval statutarno komisijo, so sporočili. Na konstitutivni seji stranke pa so na Zoričev predlog za predsednico sveta soglasno imenovali Lano Gobec, sicer vodjo društva Legebitra.

stranke volitve lide
Kaj zdaj berejo drugi