vestnik

Častnik Slovenske vojske z Goričkega kradel sodelavcem? Zdaj so ga premestili v Mursko Soboto

ABE, 29. 3. 2024
Nataša Juhnov
Slovenska vojska. Slika je simbolična.
Črna kronika

Osumljen je storitve kaznivega dejanja velike tatvine na posebno predrzen način.

Okrožno državno tožilstvo v Mariboru obravnava kazensko ovadbo proti pripadniku Slovenske vojske (SV), ki je osumljen storitve kaznivega dejanja velike tatvine na posebno predrzen način. Po naših podatkih je obveščevalno-varnostna služba ministrstva za obrambo ovadbo vložila proti stotniku SV, ki je doma na Goričkem. Domnevno je zakrivil več tatvin, v konkretnem primeru pa ni šlo za oškodovanje ministrstva, temveč za drugo kaznivo dejanje. Po naših podatkih je domnevno kradel denar in predmete sodelavcem. Častnik je do vložene ovadbe služboval v Mariboru, zdaj pa so ga premestili v eno od enot SV v Vojašnici Murska Sobota.

vojska, vojašnica-murska-sobota, slovenska-vojska
Nataša Juhnov
Slovenska vojska. Slika je simbolična.

Tilen Ivič, višji državni tožilec in začasni vodja mariborskega tožilstva, je za Vestnik.si. sporočil, da so ovadbo v reševanje prejeli 6. februarja, ovaditelj pa je po Ivičevih besedah ovadbo 8. marca še dopolnil. »V zadevi pristojna tožilka še ni sprejela meritorne odločitve. Drugih podatkov vam zato glede na fazo postopka trenutno ne moremo posredovati,« je še sporočil Ivič.

vojska, slovenija, orožje
Nataša Juhnov
Slovenska vojska. Slika je simbolična.

Kot je prvi poročal portal 24ur, je obveščevalno-varnostna služba obrambnega ministrstva proti pripadniku SV, ki je bil zaposlen v direktoratu za obrambe zadeve, sprožila preiskavo in na podlagi utemeljenega suma kaznivega dejanja proti njemu podala kazensko ovadbo. Zaradi uvedene preiskave so ga premestili v enoto SV. Na vprašanje portala, zakaj so pripadnika kljub utemeljenim sumom kaznivega dejanja zgolj premestili in ne suspendirali, so na ministrstvu za obrambo odgovorili, da so postopali v skladu z domnevo nedolžnosti in postopki v tovrstnih primerih. Bodo pa na ministrstvu odgovornost častnika SV v zvezi z očitanimi ravnanji ugotavljali tudi v delovnopravnem oziroma v disciplinskem postopku.

slovenska-vojska policija kaznivo-dejanje