vestnik

Dogodek srednje velikega tveganja: Policisti še iščejo tiste, ki so prižigali bakle

Vestnik.si, 27. 11. 2023
Loris Cipot
»Med samo tekmo je prišlo do vžiga večih pirotehničnih izdelkov s strani obeh navijaških skupin, zaradi česar Policija v cilju identifikacije storilcev še zbira obvestila,« še odgovarja uradna govorka pomurskih modrouniformirancev.
Črna kronika

Kako so policijske oči videle derbi med Muro in Mariborom?

Policisti Policijske uprave (PU) Murska Sobota so s skupaj s kolegi iz drugih policijskih uprav varovali tekmo med Muro in Mariborom (0 : 0) v Fazaneriji. Na tekmi sta bili tudi obe organizirani navijaški skupini, Black Gringos in Viole. Kako so torej policijske oči videle severovzhodni derbi? »Javno prireditev je policija z vidika varnosti ocenila kot dogodek srednjega tveganja in je bila varovana v skladu s sprejetim načrtom,« odgovarja Suzana Rauš, tiskovna predstavnica murskosoboške PU.

Policisti so v povezavi z varovanjem javne prireditve obravnavali en prekršek po določilih zakona o proizvodnji in prometu s prepovedanimi drogami, en prekršek po določilih zakona o javnih zbiranjih in kaznivo dejanje poškodovanja tuje stvari. »Med samo tekmo je prišlo do vžiga več pirotehničnih izdelkov s strani obeh navijaških skupin, zaradi česar Policija v cilju identifikacije storilcev še zbira obvestila,« še odgovarja uradna govorka pomurskih modrouniformirancev.

nogomet policija derbi