vestnik

Kolesar trčil v betonsko korito, motorist v ograjo, v Gaberju alkoholiziran voznik zapeljal v jarek

Vestnik.si, 14. 9. 2023
Jure Kljajić
Fotografija je simbolična.
Črna kronika

Znane so tudi podrobnosti včerajšnjega trčenja avtobusa in traktorja.

Poročali smo že o včerajšnji nesreči, v kateri sta na regionalni cesti od odcepa za naselje Gradišče do Tropovec trčila avtobus in kmetijski traktor. Ugotovljeno je bilo, da je voznik kmetijskega traktorja s priklopnikom zavijal levo na poljsko pot, medtem ko je voznik avtobusa traktorista prehiteval. Pri tem je prišlo do trčenja med vozili, ki je povzročilo lažje telesne poškodbe dveh potnikov na avtobusu. Zoper voznika traktorja sledi plačilni nalog.

To pa ni bila edina nesreča v Pomurju včeraj. Malo po 13. uri je v Lendavi voznik kolesa zaradi nepravilne smeri vožnje trčil v betonsko korito, pri tem pa padel ter se lahko telesno poškodoval.

Okrog 21. ure je v Splošni bolnišnici Murska Sobota zdravniško pomoč iskal voznik motornega vozila, ki je v križišču Martjanci - Sebeborci zaradi neprilagojene hitrosti trčil v ograjo hiše in se lahko telesno poškodoval. 

Na relaciji Kapca - Gornji Lakoš je malo pred 22. uro voznik osebnega avtomobila zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom in zapeljal v obcestni jarek. Ugotovljeno je bilo, da je voznik vozil pod vplivom alkohola (0,65 mg/l), v prometni nesreči pa je bil lažje telesno poškodovan. Zoper voznika sledi obdolžilni predlog.

Saša Ketiš/Radarji v Pomurju
Nesreča v Tropovcih.
prometne-nesreče pomurje pu-ms