vestnik

Mladoletnik z električnim skirojem povzročil nesrečo, sopotnica huje telesno poškodovana

Vestnik.si, 25. 5. 2023
Marko Vavpotič/M24.si
Fotografija je simbolična.
Črna kronika

Voznik električnega skiroja je vozniku osebnega avtomobila odvzel prednost.

S Policijske uprave Murska Sobota poročajo, da so bili včeraj ob 16.32 uri obveščeni o prometni nesreči v naselju Krajna, v kateri sta bila udeležena lahko motorno vozilo in voznik osebnega avtomobila. Ugotovljeno je bilo, da je mlajši mladoletnik vozil električni skiro, na katerem je prevažal sopotnico, nato pa je v križišču odvzel prednost vozniku osebnega avtomobila ter trčil v bočni del vozila. Po trčenju sta oba potnika električnega skiroja padla po vozišču, nobeden pa med vožnjo ni uporabljal zaščitne varnostne čelade. Voznik električnega skiroja je bil v prometni nesreči lažje poškodovan, sopotnica pa huje telesno poškodovana. Zoper mlajšega mladoletnika sledi kazenska ovadba na Okrožno državno tožilstvo Murska Sobota.

Na naših ulicah je čedalje več električnih skirojev, saj so hitri in priročni za premagovanje krajših razdalj. Priljubljeni so zlasti v lepem in toplem vremenu, vendar na Policijski upravi Murska Sobota opozarjajo, da je vožnja z njimi lahko tudi nevarna. E-skiroji se pri večji hitrosti težko pravočasno ustavijo, so bolj nestabilni, zaradi majhnih koles pa obstaja večja verjetnost padcev na neravnih površinah. Hitro lahko pomenijo nevarnost za druge udeležence v prometu, ker jih ti zaradi njihove hitrosti, tihe vožnje in ozke silhuete težje zaznajo, dodatno nevarno pa je, če njihovi vozniki ne upoštevajo predpisov.

Najpogostejša vzroka za nastanek prometnih nesreč sta namreč neprilagojena hitrost in neupoštevanje pravil o prednosti.

Kolesarka izgubila nadzor nad kolesom

Poročajo še, da se je včeraj v dopoldanskem času v Murski Soboti zgodila še ena prometna nesreča, v kateri je bila samoudeležena kolesarka. Ta je izgubila nadzor nad kolesom in padla ter se pri tem lažje telesno poškodovala. Zoper kolesarko sledi plačilni nalog.

pu-ms e-skiro prometna-nesreča