vestnik

Na pomurski avtocesti življenje izgubil ukrajinski državljan

Vestnik.si, 17. 1. 2024
Vestnik.si
Na pomurski avtocesti se je prevrnilo tovorno vozilo tujih registrskih oznak.
Črna kronika

Dejanski vzrok nesreče policisti še ugotavljajo.

Danes zjutraj, nekaj minut po 9. uri, se je na pomurski avtocesti na relaciji Vučja vas - Dragotinci zgodila prometna nesreča, v kateri je življenje izgubil 52-letni državljan Ukrajine. Kot opisuje Peter Režonja, pooblaščenec za vodenje postaje prometne policije Murska Sobota, je ta vozil skupino vozil sestavljeno iz tovornega vlečnega vozila in polpriklopnika, na katerem je imel naloženo koruzo v jumbo vrečah. Voznik je zapeljal na desno bankino, nato pa spet nazaj na vozišče. Po izvedenem manevru se je tovorno vozilo prevrnilo na bok in ob tem prebilo varnostno ograjo med smernima voziščema, tovor pa se je razsipal po vozišču. Voznik je v prometni nesreči utrpel tako hude poškodbe, da je kljub nudeni zdravniški pomoči na kraju dogodka umrl. Na vozilu in prometni infrastrukturi je po nestrokovni oceni nastalo za približno 50 tisoč evrov materialne škode.

peter-režonja, prometna-policija
Jure Kljajić
Peter Režonja je predstavil podrobnosti prometne nesreče.

Pokojni je letošnja prva smrtna žrtev prometnih nesreč na pomurskih cestah.

Kraj prometne nesreče sta si ogledala tudi dežurni preiskovalni sodnik in dežurni državni tožilec, dejanski vzrok prometne nesreče pa policisti na kraju še ugotavljajo. 

tovornjak
Rene Vrzel/Radarji v Pomurju
Prevrnjen tovornjak je ohromil pomursko avtocesto.

Pomurska avtocesta je zaprta med Svetim Jurijem ob Ščavnici in Vučjo vasjo proti Mariboru, proti Murski Soboti pa je zaprt prehitevalni pas. Obvoz proti Mariboru je za osebna vozila preko Radencev, tovorna vozila bodo izločali na počivališču Murska Sobota. Promet je zaradi prometne nesreče močno oviran, zastoji so v obe smeri. Zapora bo predvidoma trajala do 16. ure, poroča Prometno informacijski center za državne ceste.

prometna-nesreča pomurska-avtocesta ovira