vestnik

Na pomurski avtocesti odkrili ukradeno vozilo

Vestnik.si, 28. 6. 2023
Jure Kljajić
Fotografija je simbolična.
Črna kronika

V preteklih štiriindvajsetih urah so pomurski policisti obravnavali prometno nesrečo z materialno škodo, šest kaznivih dejanj, tri kršitve javnega reda in miru ter dve poškodbi vozil na parkirnih prostorih.

Na področju kriminalitete so obravnavali tatvino iz osebnega avtomobila, tatvino goriva na bencinskem servisu, goljufijo pri spletnem nakupu, zlorabo negotovinskega plačilnega sredstva in kaznivo dejanje zalezovanja.

Policisti policijske postaje za izravnalne ukrepe so na avtocesti odkrili ukraden osebni avtomobil znamke Land rover. V postopku je bilo ugotovljeno, da je bil osebni avtomobil ukraden 18. junija letos v Veliki Britaniji.

Javni red in mir je bil kršen trikrat v zasebnih prostorih. Kršitelj, ki se kljub intervenciji policistov ni hotel pomiriti, je bil pridržan.

Pogostejše meritve hitrosti z radarjem bodo policisti izvajali na območju PP Murska Sobota.

Uprava Republike Slovenije za zaščito in reševanje poroča, da je ob 4.50 uri, na avtocesti Pince–Lendava, počila guma na tovornem vozilu, katera je poškodovala posodo za gorivo. Pričelo je iztekati gorivo. Gasilci IGE Lendava so prečrpali okoli 300 litrov goriva in nudili pomoč delavcem Darsa pri čiščenju cestišča.

kronika-pomurskih-policistov pu-ms