vestnik

Nov strelski pohod v Srbiji. Označili so ga za teroristični napad

Vestnik.si., STA, 5. 5. 2023
YouTube
Dva dni po streljanju na šoli v Beogradu, se je zgodil nov strelski pohod.
Črna kronika

V četrtek zvečer je v Srbiji prišlo do novega streljanja. Mediji poročajo, da je 21-letni napadalec v dveh vaseh blizu Mladenovca ubil najmanj osem ljudi, več jih je ranjenih.

Po sedanjih podatkih je bilo v streljanju v treh naseljih, ki ležijo okoli 60 kilometrov južno od Beograda, ubitih osem ljudi, več kot deset jih je ranjenih, med njimi naj bi bili tudi otroci. Srbsko notranje ministrstvo je za tamkajšnjo tiskovno agencijo sporočilo, da gre za teroristični napad, ki ga je izvedel 21-letnik z avtomatskim orožjem. Storilec je na begu.

Po poročanju portala MMC sta med žrtvami 20-letni policist, s katerim se je napadalec sprl, in njegova mlajša sestra. Srbski mediji poročajo, da je policija v bližnjem naselju napadalca obkolila, zatekel se je v hišo, ni pa se predal. V akciji je sodelovalo več kot 600 ljudi. Napadalec naj bi bil pred dogodkom z družbo na šolskem dvorišču, kjer se je zapletel v prepir, nato naj bi odšel v hišo, vzel puško in začel napad. Streljal naj bi iz avtomobila. Policija je zaprla dostop do več vasi na območju, zaskrbljeni svojci pa se zbirajo pred beograjskim urgentnim centrom, kamor so prepeljali več ranjenih v napadu.

Dopoldan je prišla nova vest, da so napadalca prijeli. 

Spomnimo, da je pred dvema dnevoma 13-letnik na šoli v Beogradu s pištolo ubil osem učencev in varnostnika, več ljudi pa ranil. Od danes do nedelje v Srbiji vlada tridnevno žalovanje. 

srbija streljanje mrtvi