vestnik

Po gasilcih iz Gornje Radgone se je nesramnež zdaj pošalil z njihovimi kolegi iz Črenšovec

Vestnik.si, 8. 9. 2019
Nataša Juhnov
Gasilci. Slika je simbolična.
Črna kronika

Danes ob 1. zjutraj so gasilci PGD Črenšovci prejeli klic na pomoč iz romskega naselja Kamenci, da gori tamkajšnji romski muzej, a se je izkazalo, da do požara sploh ni prišlo.

Poročali smo že, da so bili gasilci Prostovoljnega gasilskega društva (PGD) Gornja Radgona v torek, 3. september ob 20.13, s klicem na številko 112 poslani na intervencijo na Negovo. Klicatelj je takrat prijavil, da naj bi bil nekdo padel v tovornjak hruško z betonom.  S tremi vozili je 14 gasilcev PGD Gornja Radgona odhitelo na intervencijo, tudi reševalci nujne medicinske pomoči v Gornji Radgoni so bili poslani na kraj dogodka. A so ob prihodu na prizorišče dogodka ugotovili, da je bila prijava lažna. Policisti nesramnega storilca še iščejo, primer obravnavajo kot kaznivo dejanje zlorabe znamenj za pomoč in nevarnost. 

Zadevo bodo obravnavali kot kaznivo dejanje zloraba znamenj za pomoč in nevarnost po 309. členu KZ-1.

Opomba 2019-09-08 130358
PGD Črenšovci
Črenšovski gasilci so se oglasili na Facebook profilu.

Zdaj se je podobna zgodba zgodila gasilcem PGD Črenšovci. Danes ob 1. zjutraj so črenšovski gasilci namreč prejeli klic na pomoč iz romskega naselja Kamenci, za katerega pa se je izkazalo, da je lažen. Prijavitelj je prijavil, da gori tamkajšnji romski muzej, a temu ni bilo tako. Ni bilo nobenega požara. »Ponovno lažno alarmiranje osrednje enote s strani posameznikov romskega naselja Kamenci. Po prejetju klica, da gori romski muzej, je zjutraj ob 1.00 na intervencijo izvozilo oziroma bilo v pripravljenosti 15 gasilcev in tri vozila,« so na svojem Facebook profilu med drugim zapisali črenšovski gasilci.

Poveljnik PGD Črenšovci, ki je osrednja enota v občini, Janez Zadravec je po dogodku za Vestnik.si povedal, da so o lažnem klicu obvestili županjo Občine Črenšovci Vero Markoja, zato gasilci pričakujejo sestanek na to temo. »Toliko bolj je zadeva nerazumljiva, ker z Romi sodelujemo in smo jih že večkrat reševali oziroma rešili,« je še povedal poveljnik Zadravec.

Nataša Juhnov
Slika je simbolična.
črenšovci gasilci požar prijava