vestnik

Policisti in kriminalisti v romskem naselju Dolga Vas: Opravili hišno preiskavo zaradi ponedeljkovega ropa v Radmožancih

Vestnik.si, 7. 6. 2023
Vestnik.si
Policisti in kriminalisti v romskem naselju Dolga Vas.
Črna kronika

V romskem naselju pri Lendavi je potekala hišna preiskava, pri kateri je sodelovala tudi posebna policijska enota.

Policisti in kriminalisti Policijske uprave (PU) Murska Sobota so v romskem naselju Dolga vas (Dolgovaške gorice) pri Lendavi opravili hišno preiskavo. Po naših podatkih so pripadniki PU, katerim je na pomoč priskočila tudi posebna enota policije, ki je usposobljena in izurjena za razreševanje težjih zadev, preiskavo sprožili zaradi zbiranja obvestil, potrebnih za preiskavo ponedeljkovega ropa v Radmožancih.

dolga-vas, policija
Vestnik.si
Policisti in kriminalisti v romskem naselju Dolga Vas.

Kot smo že poročali, so policisti in kriminalisti storilca, šlo je za hrvaškega državljana, ujeli že kmalu po kaznivem dejanju. V ponedeljek so ga iskali tudi s pomočjo cestnih blokad in oboroženi z dolgocevnim orožjem. Danes pa ga bodo privedli na murskosoboško okrožno sodišče. Čeprav je šlo v primeru ropa v Radmožancih po naših podatkih za manjšo vsoto denarja, je bil storilec precej surov, nad žrtev, starejšo žensko, se je spravil s pištolo, ki so mu jo po aretaciji zasegli.

Vestnik.si
Policisti in kriminalisti v romskem naselju Dolga Vas.
policija romi lendava