vestnik

(SODBA) Za smrt nogometnega vratarja bo delal v korist družbe, na sodišču se je opravičil staršem in ženi

ABE, 7. 2. 2023
Aleš Cipot
Prometna nesreča med Gederovci in Rankovci.
Črna kronika

Dominik Titan je 9. junija lani na cesti med Gederovci in Rankovci zaradi nepravilnega prehitevanja povzročil prometno nesrečo s smrtnim izidom, v kateri je umrl 44-letni Nikola Talaber.

Natalija Goldinskij Husar, sodnica okrožnega sodišča v Murski Soboti, je v ponedeljek opravila predobravnavni narok in narok za izrek kazenske sankcije za 30-letnega Dominika Titana iz Kroga, ki je bil obtožen kaznivega dejanja povzročitve prometne nesreče iz malomarnosti. Višja državna tožilka Desanka Novak je obtoženca, ki danes živi na Hotizi, obtožila, da je 9. junija lani na cesti med Gederovci in Rankovci zaradi nepravilnega prehitevanja povzročil prometno nesrečo s smrtnim izidom, v kateri je umrl 44-letni Nikola Talaber, nogometni vratar, ki je v preteklosti branil barve več pomurskih nogometnih klubov. Titan je z renaultom twingo v smeri Rankovec prehiteval pred seboj vozeči avtomobil, ko mu je nasproti pravilno v smeri Gederovec pripeljal Talaber, ki je vozil motorno kolo. Trčenje je bilo tako silovito, da je motorist življenje izgubil na samem kraju nesreče.

prometna-nesreča
Aleš Cipot
Prometna nesreča med Gederovci in Rankovci.

Novakova je na predobravnavnem naroku Titanu v zameno za priznanje krivde ponudila kazen eno leto zapora, ki jo lahko odsluži z delom v korist družbe, in dodatno kazen, šestmesečno prepoved vožnje vozil z dovoljenjem za kategorijo B. Obtoženec je sprejel predlog in v joku obžaloval nesrečo. Ob tem se je obrnil proti zadnjima dvema klopema v sodni dvorani, na katerih so sedeli starši in žena pokojnika. »Rad bi sem vam iskreno opravičil za to, kar sem naredil,« je v joku dejal Titan ter se s stiskom roke in izrečenim sožaljem vsem trem opravičil še na hodniku sodišča. Ti so opravičilo sprejeli, od Titana pa ne bodo zahtevali odškodnine zaradi povzročitve nesreče.

prometna-nesreča
Aleš Cipot / Vestnik.si
Prometna nesreča med Gederovci in Rankovci.

Goldinskij Husarjeva je na naroku za izrek kazenske sankcije predlogu tožilke v celoti sledila. Miha Šavel, Titanov odvetnik, pa je k temu med drugim dodal, da se je njegov varovanec zaradi nesreče dalj časa psihiatrično zdravil, ob tem pa z zunajzakonsko partnerko tudi skrbi za mladoletnega otroka.

Nikola Talaber, nogomet
FB NŠ Mura
Nikola Talaber

nesreča nikola-talaber