vestnik

Trije madžarski motoristi divjali na pomurski avtocesti

Vestnik.si, STA, 6. 6. 2023
Vestnik
Zaradi preusmeritve prometa je bila na tem delu avtoceste hitrost začasno omejena na 80 kilometrov na uro, vendar trojica motoristov omejitev ni upoštevala, saj so pripeljali s hitrostjo 150, 156, najhitrejši pa s 162 kilometri na uro.
Črna kronika

Mariborski policisti so med nedeljskim izvajanjem poostrenega nadzora nad tovornimi vozili in avtobusi na avtocestnem počivališču Lormanje v smeri Murske Sobote pri divji vožnji zalotili tri voznike motornih koles. Motoristom so izrekli globo v višini 1200 evrov in vsakemu izrekli še po devet kazenskih točk.

Kot so sporočili iz Policijske uprave Maribor, je bila zaradi preusmeritve prometa na tem delu avtoceste hitrost začasno omejena na 80 kilometrov na uro, vendar trojica motoristov omejitev ni upoštevala, saj so pripeljali s hitrostjo 150, 156, najhitrejši pa s 162 kilometri na uro. Vse tri madžarske voznike motornih koles so policisti ustavili in vsakemu izrekli predpisano denarno kazen v višini 1200 evrov, ob tem pa jim izrekli še vsakemu po devet kazenskih točk.

Največjo dovoljeno hitrost vožnje je v času izvajanja poostrenega nadzora in preusmeritve prometa sicer prekoračilo še drugih 16 voznikov, zoper katere so policisti prav tako ukrepali.

Na policiji ob tem znova pozivajo voznike, da spoštujejo prometne predpise, hitrost prilagodijo prometnim razmeram ter vozijo strpno in previdno. Neprilagojena hitrost vožnje sodi namreč med najpogostejše vzroke prometnih nesreč z najhujšimi posledicami, so še dodali.

policija promet