vestnik

Vložena obtožnica za umor 26-letnika v Murski Soboti

Vestnik.si, STA, 11. 7. 2023
Jure Zauneker
Okrožni državni tožilec je vložil obtožnico zoper 48-letnega državljana BiH Damirja Softića.
Črna kronika

Okrožni državni tožilec je vložil obtožnico zoper 48-letnega državljana BiH Damirja Softića, ki ga bremeni umora 26-letnika februarja letos v Murski Soboti, danes poročata časnika Delo in Slovenske novice.

Vse okoliščine tragedije sicer še vedno niso znane. Po poročanju Dela se osumljeni pred preiskovalnim sodnikom ni zagovarjal in ni hotel odgovarjati na vprašanja. Dejal je le, da se dogajanja ne spomni. Njegov zagovornik po uradni dolžnosti, soboški odvetnik Dejan Rituper, je obrambo gradil v smeri ublažitve očitanega kaznivega dejanja, in meni, da bi v tem primeru lahko šlo za prekoračeni silobran, še poroča Delo.

murska-sobota, slomškova
Jure Zauneker
Damir S. je po incidentu pobegnil, vmes zaradi poškodb omagal na avtobusni postaji, nato pa se je zatekel na parkirišče stanovanjskih blokov v Vrtni ulici.


Kot so po dogodku pojasnili policisti, je 48-letnik 5. februarja med prepirom z nožem huje poškodoval 26-letnika, nato pa s kraja peš pobegnil. 26-letnik je zaradi poškodb kmalu zatem na kraju umrl, 48-letnika pa so policisti istega dne izsledili in prijeli. Zaradi ureznin in vbodov, ki jih je tudi sam dobil med napadom, so ga odpeljali v murskosoboško bolnišnico, iz katere je bil nato premeščen v mariborsko bolnišnico. 48-letniku, ki je bil na začasnem delu v Prekmurju, so po odpustu iz bolnišnice odvzeli prostost.

murska-sobota, poškodovanec
Jure Zauneker
Zaradi ureznin in vbodov, ki jih je tudi sam dobil med napadom, so ga odpeljali v murskosoboško bolnišnico, iz katere je bil nato premeščen v mariborsko bolnišnico.


Moška sta bila soseda v večstanovanjski zgradbi v Murski Soboti. Policija pa predhodno ni prejela nobenih prijav glede nasilja med udeleženima. Prav tako osumljenega še ni obravnavala za prekrške ali kazniva dejanja z znaki nasilja.

PREBERITE VEČ

(UMOR V SLOMŠKOVI ULICI) Osumljencu odrejen pripor zaradi begosumnosti in ponovitvene nevarnosti. Čeprav so preiskovalci opravili več kot 40 razgovorov, nagib za nasilno dejanje še ni znan
(FOTO) Za 48-letnega tujca, osumljenega umora 26-letnika iz Kroga, odredili pripor. Je Marsela H. zabodel več kot 30-krat?
V prepiru se je zabliskal nož: Poškodbe usodne za 26-letnika, osumljenec prav tako končal v bolnišnici
V krvavem dogodku umrl 26-letni moški iz okolice Murske Sobote. Po dogodku je 48-letnik, sicer državljan Bosne in Hercegovine, tudi sam potreboval zdravniško pomoč
umor sodišče murska-sobota