vestnik

Z ukradenim vozilom obtičal na koruznem polju in pobegnil, policisti sedaj romunska državljana izsledili

Vestnik, 9. 12. 2020
PU Murska Sobota
Ukradeno vozilo je romunski državljan postil sredi koruznega polja.
Črna kronika

Podali so kazenske ovadbe za kaznivo dejanje prikrivanja za 38- in 39-letnega državljana Romunije.

22. septembra lani so policisti policijske postaje za izravnalne ukrepe Murska Sobota na avtocesti, na relaciji Murska Sobota - Lendava, v bližini naselja Gančani poskušali zaustaviti voznika osebnega avtomobila znamke BMW X5, italijanskih registrskih številk. Voznik policistom ni ustavil, pač pa je med poskusom bega z vozilom obtičal na koruznem polju, s pomočjo sostorilca pa z drugim vozilom pobegnil s kraja dogodka. 

Obstajal je sum, da je vozilo ukradeno, zato je bil kraj zavarovan, opravljen pa tudi ogled kraja storitve kaznivega dejanja. "Vzpostavljen je bil kontakt  s  tujimi  varnostnimi  organi  in  opravljene  so  bile  določene preverke," so danes sporočili s Policijske uprave Murska Sobota. Dodali so, da so na  podlagi dobrega mednarodnega sodelovanja policisti zbrali dovolj  materialnih dokazov za podajo kazenske ovadbe za kaznivo dejanje prikrivanja za 38- in 39-letnega državljana Romunije.

Osebni avtomobil je bil ukraden 22. septembra lani v Italiji. Vozilo, vredno 20 tisoč evrov, je bilo zaseženo in vrnjeno lastniku, še pravijo na PUMS. 

pums zatajitev pomurska-avtocesta kraja bmw-x5