vestnik

Znane so podrobnosti ponedeljkovih prometnih nesreč

Vestnik.si, 11. 10. 2022
PGD Murska Sobota
Prometna nesreča med Mursko Soboto in Noršinci.
Črna kronika

Policisti pozivajo k previdni vožnji.

Danes smo že poročali, da sta se v ponedeljek v Pomurju zgodili dve prometni nesreči, ki sta se končali s telesnimi poškodbami. Iz Policijske postaje Murska Sobota so sedaj sporočili nekaj podrobnosti. Prometna nesreča izven naselja Noršinci iz smeri Murske Sobote se je zgodila, ker je voznica osebnega avtomobila zaradi vožnje po nasprotnem pasu trčila v vozilo voznice, ki je pravilno pripeljala iz nasprotne smeri. Povzročiteljica prometne nesreče je bila huje, dve potnici v vozili pa lažje telesno poškodovani. Izdan ji bo plačilni nalog. 

prometna nesreča, murska sobota
PGD Murska Sobota
Prometna nesreča na cesti Murska Sobota - Noršinci.

V Radencih je voznik osebnega avtomobila zaradi prekratke varnostne razdalje trčil v pred njim ustavljajoče osebno vozilo voznice, ki je po nesreči sama poiskala zdravniško pomoč. Na PUMS poročajo še, da je v naselju Gomilice okoli 15.30 voznica osebnega avtomobila odvzela prednost kolesarju, ki je bil lažje telesno poškodovan. 

"Policisti ponovno pozivamo vse udeležence v cestnem prometu, da vozite previdno ter zbrano, da hitrost vožnje prilagodite razmeram na cesti, da uporabljate varnostne pasove, med vožnjo ne telefonirajte in vozite trezni. Posebna pozornost naj bo namenjena pešcem, kolesarjem in voznikom enoslednih motornih vozil. Le na tak način bo vsak dal svoj prispevek k večji varnosti na pomurskih cestah," poudarja tiskovna predstavnica Suzana Rauš. 

pums prometne-nesreče varnost policija