vestnik

(KAVČ#6) Ksenija Filipič alias DJ De Xenia: Od vročice plesnih noči do šolskih klopi

D.M., 12. 9. 2024
Jure Kljajić
Kavč - Ksenija Filipič DJ De Xenia
Popularno

Ksenija Filipič, znana tudi kot De Xenia, je na Vestnikovem kavču delila izkušnje o tem, kako uspešno združuje dve zelo različni karieri – delo učiteljice razrednega pouka in telovadbe ter dinamično življenje DJ-ke, polno potovanj in nočnih nastopov.

Kljub napornemu urniku uspeva ohranjati ravnovesje med obema poklicema, pri čemer poudarja, da jo delo z otroki napolnjuje s pozitivno energijo. Njen ravnatelj in sodelavci jo pri tem podpirajo, učenci pa so nanjo izredno ponosni, saj cenijo njeno edinstvenost in strast do glasbe.

Uspehe v letošnjem letu niza kot za stavo: po nastopih v velikih evropskih klubih kot je češki Duplex in poljski Mango je množice razplesala tudi v Dubaju in celo v Bangkoku, kot prva slovenska DJ-ka pa je v letošnjem poletju nastopila tudi na festivalu Ultra Europe. 

ksenija-filipič, dj-de-xenia
Jure Kljajić
Kavč - Ksenija Filipič DJ De Xenia

V zanimivem pogovoru nam je med drugim zaupala, kako njena domača Prlekija vpliva na njeno glasbeno pot in ustvarjanje, kako gleda na vlogo žensk v DJ industriji - ali je kdaj občutila kakršnekoli izzive ali predsodke zaradi spola, kako sledi trendom in kako ohranja svežino v svoji glasbi, kakšna je razlika med evropsko in azijsko klubsko sceno, pa tudi, kaj bi svetovala mladim didžejem, ki želijo uspeti na mednarodni sceni. Celoten pogovor si lahko ogledate v priloženem posnetku.

Podkast Kavč je dostopen tudi na platformah SpotifyApple Music in SoundCloud.

Jure Kljajić
Kavč - Ksenija Filipič DJ De Xenia
ksenija-filipič dj-xenia de-xenia dj-de-xenia kavč podkast