Novo tedensko serijo oddaj Riba, raca, rak, v kateri znani Slovenci kuhajo in pogostijo štiri goste je sinoči odprla Prekmurka Danica Lovenjak.
Novinarka in voditeljica, ki že vrsto let živi v Ljubljani, je gostila trenerja Gregorja Kirscha, pevko Zalo Smolnikar, plesalko Gordano Grandošek Whiddon in voditelja Mateja Kirna Stariča. Odločila se je, da jim bo pripravila raznovrsten meni, prepleten s prekmursko, francosko in italijansko kulinariko. V kuhinji ji je pomagal kuharski mojster Branko Podmenik. Za predjed sta pripravila jed, ki jo je Lovenjakova poimenovala 'Tikve pa čarno zlatou', sestavljena pa je bila iz ajdove kaše, zelenjave in dimljene postrvi, še boljši okus jedi pa je dalo bučno olje. Za glavno jed je bila postrežena jed z italijanskim imenom Dal villaggio all'italia, na krožniku je tako bila tagliata, neke vrste krompirjeva zloženka, radič in granatno jabolko. S sladico pa je Danica Lovenjak goste želela popeljati v Francijo, zato je izbrala Creme brulee.
Preberite še
Odpri v novem zavihku
V osmini finala štorklja proti kanarčku
Sredi tedna se bo nadaljevalo slovensko pokalno tekmovanje v nogometu.
Ob vsakem hodu je izbrala tudi posebno vino, več o njihovih značilnostih pa je v oddaji povedal vinski vitez Edvard Kužner. Lovenjakova je v kuharskem šovu večkrat poudarila, da je someljejka prve stopnje in da se rada pusti kulinarično razvajati, njeni gostje pa so ji na koncu podelili 19 od 20 točk.
V novi sezoni je Danica Lovenjak že druga Prekmurka, ki je sodelovala v oddaji, pred njo smo lahko spremljali Dominika Bagolo Balladera.