vestnik

2. SNL: Beltinčani s tesno zmago blizu obstanka  

Tomo Köleš, 13. 5. 2019
Aleš Cipot
Šport

Dobrih 200 gledalcev je v Beltincih spremljalo zanimivo tekmo 27. kroga 2. SNL, v kateri so gostitelji ugnali ekipo Ankaran Hrvatini s 3 : 2 (1 : 0) in so tako na dobri poti, da ohranijo drugoligaški status.

Beltinčani so serijo štirih porazov prekinili na morda najpomembnejši tekmi v sezoni. Proti Primorcem so nujno potrebovali tri točke, ki praktično že pomenijo obstanek. Tri kroge pred koncem prvenstva imajo beltinski nogometaši (31 točk) devet točk naskoka pred ljubljansko Ilirijo 1911, ki je na predzadnjem mestu z 22 točkami in tekmo manj.


V prvem polčasu so gledalci videli le en zadetek, na njihovo veselje pa je beltinsko ekipo v 20. minuti v vodstvo popeljal Mitja Mauko.


Gostje, ki bodo do konca prvenstva bili težko bitko za obstanek (25 točk), so na začetku drugega polčasa presenetili gostitelje in preko Daniela Marinića (49. minuta) in Admirja Musića (65. minuta) prešli v vodstvo. Vztrajnost domačega moštva je bila poplačana v drugi polovici drugega polčasa. Najprej je »rezervist« Samo Žalik v 71. minuti s svojim prvencem v drugoligaški konkurenci izenačil na 2 : 2, v 82. minuti pa je pomembne tri točke z drugim zadetkom na tekmi in petim v sezoni priigral Mauko.


V sredo, ko se prvenstvo nadaljuje z dvoboji 28. kroga, bodo Beltinčani gostovali v Ljubljani pri favorizirani ekipi AŠK Bravo.

Beltinci: Zver, Bertalanič, Hočevar, Mauko, Kristl, Apatič, Raduha, Ropoša (Balažic, 57), Tkalec kap. (Žalik, 53), Lukač, J. Hartman (Ž. Hartman, 65). Trener: Zlatko Gabor.
Ankaran Hrvatini: Starčić, Dias, Marinić, Bordon, Pahor (Azemi, 39), Kačinari, Guirao (Sadki, 52), Musić, Olić, Radetić, Koval. Trener: Vlado Badžim.

8b9f8377ce254dae8562ae6ace89c7e4
Nataša Juhnov
Beltinčani so si priigrali tri izjemno pomembne točke v boju za obstanek.

nogomet 27. krog 2. SNL beltinci ankaran 3 : 2 Mitja Mauko