vestnik

Fazanerija čez nekaj let z 8 tisoč sedeži

Vestnik.si, 28. 4. 2020
Aleš Cipot
Mestni stadion Fazanerija bo čez nekaj let dobil povsem novo podobo.
Šport

Zadnjič smo vam razodeli, kaj pripravljajo pri NŠ Mura za čas po ukinitvi izrednih razmer. Sedaj pa se preselimo še v bližnjo prihodnost in poglejmo, kako bo videti stadion Fazanerija čez nekaj let.

Prioriteti sta sprememba okoljskega načrta in pridobitev gradbenega dovoljenja za celoten stadion. Potek gradnje bo odvisen od denarnih sredstev, bo pa skoraj zagotovo razdeljen na faze. V prvi fazi bo prednost imela premestitev igrišča. »Če bomo imeli dovolj denarnih sredstev, bomo poskrbeli za hkratno gradnjo tako nove vzhodne tribune kot tudi povezave med glavno in severno tribuno,« razkriva športni direktor in podpredsednik Mure Denis Rajbar. V klubu računajo na denarna sredstva Uefe za infrastrukturne namene, ki bi lahko bila na razpolago leta 2021 oziroma 2022. Če denarnih sredstev za sočasno gradnjo tribun ne bo dovolj, bodo verjetno dali prednost gradnji vzhodne tribune. Razlog je v tem, da bo gradnja povezave med glavno in severno tribuno najdražja, saj bo za tribunami še prizidek z več različnimi prostori, ki jih danes sodobni klub nujno potrebuje.

denis-rajbar
Aleš Cipot
Denis Rajbar: "Najprej je treba izpolniti kup pogojev, kar se naložb tiče."

Po zgraditvi vseh tribun bo stadion imel približno 8000 sedežev, kar je tudi pogoj Uefe za igranje skupinskega dela lige prvakov. Nova vzhodna tribuna bo zajemala približno 1800 sedežev, povezava med glavno in severno tribuno pa približno 1400 sedežev. Ideja, ki si jo bodo prizadevali uresničiti, je tudi dograditev severne in južne tribune na spodnjem delu, da bi tribune segale do igrišča. Prostora za ta poseg je dovolj in s tem igrišča ne bi bilo treba krajšati. A Rajbar opozarja, da je na seznamu kup pogojev, ki jih je treba z bodočimi naložbami izpolniti, ne gre samo za kapaciteto stadiona. Tako sta predvideni tudi gradnja dodatnih sanitarij, ki bodo ustrezale potrebam 8000 gledalcev, in gradnja kanalizacije, ki bo končno zamenjala sistem greznice na stadionu. Vse omenjeno je v tem trenutku šele idejni načrt, za katerega si v klubu prizadevajo.

fazanerija, mura, nš-mura, stadion
Aleš Cipot
Tudi vzhodna tribuna bo doživela precej preoblikovanja.

stadion fazanerija prihodnost
Kaj zdaj berejo drugi