vestnik

Kvalifikacije U17: Slovenci zapravili vodstvo z 2 : 0

Vestnik.si, 26. 3. 2022
M24.si
Slovenija U17 - Srbija U17 2 : 2.
Šport

V svoji drugi tekmi elitnih kvalifikacij za EP so slovenski kadeti (U17) v Radencih zapravili možnost za zmago, saj so vodili do globokega sodniškega dodatka, nato pa so Srbi izenačili.

Slovenija - Srbija 2 : 2 (2 : 0)

Športni park Radenci, 250 gledalcev, sodnik: Krzysztof Jakubik (Poljska).

Strelci: 1 : 0 Čuk (45+3), 2 : 0 Kvaternik (53), 2 : 1 Majstorović (84), 2 : 2 Stanković (96).

Rumeni kartoni: Hribar, Selan, Roškar; Stanković, Džodić.

Rdeča kartona: Selan (92, drugi rumeni), Štrasberger (97) - oba Slovenija.

Slovenija: Tomažič, Hribar, Benkič, Poredoš kap., Stojinović (Kvaternik, 30), Ristić (Dvoršak, 88), Selan, Čuber Potočnik, Kasalo, Čuk, Islamagić (Štricelj, 62). Selektor: Aleksandar Radosavljević.

Srbija: Marinković, Đekić (Nedeljković, 86), Mirosavić (Bukinac, 85), Majstorović, Serafimović, Stanković, Bubanj, Stojanović (Džodić, 58), Mijatović (Radonjić, 71), Milošević, Kovačev (Šljivić, 46). Selektor: Radovan Krivokapić. 

Treba je reči, da so kadeti Srbije prišli do zasluženega remija, saj so bili večji del tekme v polju boljši nasprotnik, Slovenci pa so si sami krivi za zapravljeno zmago, saj so se proti koncu srečanja samo branili. 

V prvih tekmah elitnih kvalifikacij je Slovenija premagala Wales s 5 : 0, Srbija pa Turčijo s 3 : 2. Slovenci so imeli v drugi tekmi v Radencih spet bučno podporo, te pa ni manjkalo niti Srbom, ki so v prvi uri igrali in imeli prevlado, a zapravljali priložnosti, slovenski kadeti pa so iz nekaj svojih priložnosti kar dvakrat zadeli. V sodnikovem dodatku prvega polčasa je pritisk na vratarja Stefana Marinkovića izvedel Aleks Ristić, zaradi česar je čuvaj mreže napravil napako in podal na noge Niku Kasalu, igralcu Mure. Ta je z natančno asistenco po tleh pred vrati lepo našel Tineta Čuka, ki je z levico pospravil žogo v mrežo - 1 : 0. 

V 53. minuti je po globinski podaji Kevina Benkiča z glavo pred vrata podal Ristić, okroglo usnje pa je prav tako z glavo iz bližine v mrežo zabil rezervist Oskar Kvaternik - 2 : 0.

Slovenija je tako imela že lepo prednost, vendar pa kasneje razen redkih izvedenih protinapadov ni več storila veliko v napadu. Srbi pa so se trudili še naprej in do zadetka prišli v 84. minuti, ko se je po levi strani prebil kapetan Aleksandar Stanković in že s svojo podajo skoraj premagal vratarja Lukasa Tomažiča, a je žogo čez gol črto spravil Milan Majstorović - 2 : 1. 

Stvari so se za Slovenijo, ki se je še naprej branila in skušala z rahlim zavlačevanjem priti do tesne zmage, dodatno poslabšale v 92. minuti, ko je bil zaradi drugega rumenega kartona izključen Beno Selan. Srbi so svoj pritisk izkoristili v 96. minuti, ko je Matej Dvoršak napravil prekršek nad Kosto Nedeljkovićem . Ta je sam izvedel prosti strel in poslal žogo pred vrata, kjer je Slovenci niso uspeli izbiti, do nje pa je prišel Stanković in jo zabil v mrežo - 2 : 2. Veselje mladih Srbov je bilo nepopisno. 

Takoj po koncu tekme je zaradi ugovarjanja rdeči karton dobil še drugi vratar Slovenije Tim Štrasberger. V drugi današnji tekmi je Turčija ugnala Wales s 4 : 2. V torek ob 16. uri je na vrsti še zadnji krog, para pa sta Slovenija - Turčija in Srbija - Wales.   

M24.si
Slovenija U17 - Srbija U17 2 : 2.
kvalifikacije-za-ep radenci slovenija srbija 2-:-2