vestnik

Leon Tomašić nov predsednik Zveze za hokej na travi Slovenije

Vestnik.si, 14. 6. 2024
Zveza za hokej na travi Slovenije
Zveza za hokej na travi Slovenije je dobila novo vodstvo.
Šport

Zvezo bo vodil naslednja štiri leta.

V Murski Soboti je potekala skupščina Zveze za hokej na travi Slovenije (ZHNTS), na kateri so izvolilo novo vodstvo za prihodnji štiriletni mandat. Zvezo bo odslej vodil Leon Tomašić iz Moravskih Toplic, ki je na tem mestu zamenjal dosednjo predsednico Sanjo Zelko, ta je zvezo vodila osem let. Tomašič sicer že več kot šest let vodi Terme Dobrna. 

zveza-za-hokej-na-travi-slovenije, hokej, skupščina
Zveza za hokej na travi Slovenije
Zveza za hokej na travi Slovenije je dobila novo vodstvo.

Slavnostna seja Mestne občine Murska Sobota

(FOTO) Praznik Mestne občine Murska Sobota: Mitja Slavinec postal častni občan, podeljena še plaketa in tri zahvalne listine

Slavnostna seja mestnega sveta ob občinskem prazniku Mestne občine Murska Sobota je bila, kot že tradicionalno, v Gledališču Park, na kateri je bil tokrat slavnostni govornik kar župan Damjan Anželj. Na slavnostni seji so podelili številna občinska priznanja. Naziv častnega občana je na predlog 51 članov Pomurske akademsko znanstvene unije prejel njen prvi predsednik Mitja Slavinec, ki je v zadnjih desetletjih prispeval k trajnemu ugledu, promociji, razvoju in prepoznavnosti Mestne občine Murska Sobota na več področjih, tako poljudnih, družbeno koristnih, pedagoških kot raziskovalnih. Na predlog mestne svetnice in predsednice KS Bakovci Nives Cajnko sta plaketo mestne občine prejela Biserka Flegar in Avgust Marič. Flegarjeva je upokojena učiteljica iz Bakovcev in vsestranska kulturna delavka, Marič pa je bil do upokojitve zaposlen kot hišnik na bakovski osnovni šoli, prav tako je delal kot hišnik v KS Bakovci. Plaketo sta prejela za dolgoletno požrtvovalno in prostovoljno delo v krajevni skupnosti, saj sta s svojim delom pripomogla tako k ugledu kot razvoju vasi. Zahvalno listino je na predlog župana prejela Splošna bolnišnica Murska Sobota, ki je v minulem letu obeležila 130-letnico svojega delovanja, na predlog RKS - OZ Murska Sobota Marjana Gomboc, dolgoletna in aktivna prostovoljka ter krvodajalka in na predlog Prekmurskega osteološkega društva Murska Sobota še zdravnica Jerneja Farkaš Lainščak kot zahvalo za dosedanje delo in spodbudo za nadaljnje delo na področju krepitve javnega zdravja in obvladovanja bolezni srca in ožilja v regiji in širše. Utrinke slovesnosti je zbral Aleš Cipot.

V upravni odbor so bili poleg Tomašića izvoljeni še Primož Legenič kot podpredsednik, Andrej Grah kot generalni sekretar ter Matjaž Potokar, Andreja Rituper, Luka Vegič, Franc Maučec in Jožef Črnko kot člani. 

V naslednjih mesecih delovanja bo ključni projekt zveze Šolski hokejski festival, kjer se je v aktualnem šolskem letu vključilo sedem osnovnih šol in več kot sto otrok. Novo vodstvo si namreč prizadeva okrepiti podporo hokejskim klubom, nadgradili bodo tudi sistem izobraževanja trenerjev ter vzpostavili nova partnerstva v smeri popularizacije športa. 

"V začetni fazi je potreben posluh za obstoječe klube, povezava med ZHNTS, ki oblikuje nadaljnjo rast posameznih klubov, pridobitev in ustanovitev novih, hkrati pa rast pomembnosti zveze tako na lokalni kot tudi na vseslovenski ravni. Dosedanje vodstvo je iz zelo malo naredilo veliko, sedaj se trudimo to zgodbo nadaljevati tudi v prihodnje in jo nadgrajevati v prihodnjem mandatu. Izziv je velik, vendar ni nedosegljiv, saj na ravni tesnega medsebojnega sodelovanja, pomoči in predvsem vzajemnosti med zvezo in posameznimi klubi pogojujejo nadaljnjo rast in razvoj kot zadano s samim začetkom in nastopom mandatnega obdobja vseh članov," je ob izvolitvi povedal Leon Tomašić. 

zveza-za-hokej-na-travi-slovenije, hokej, skupščina
Zveza za hokej na travi Slovenije
Zveza za hokej na travi Slovenije je dobila novo vodstvo.

Zveza je v zadnjih letih pripomogli k izgradnji oziroma nadgradnji dveh igrišč z umetno travo na vodni podlagi, revitalizirala mladinsko in člansko reprezentanco, vzpostavila dober odnos z Evropsko hokejsko zvezo, organizirala več mednarodnih tekmovanj ter vzpostavila trenerski sistem, ki je prispeval h kvalitetnejšemu delu z otroki in mladino. 

"Vesela sem, da vodenje zveze majhnega športa z izjemno srčno skupnostjo predajam v tako dobre roke. Verjamem, da bo Leon Tomašić ekipo izjemno dobro vodil ter da se bo hokej na travi razvijal kot mladini in seveda vsem ostalim generacijam prijazen šport," je ob tem povedala bivša predsednica Sanja Zelko.

zveza-za-hokej-na-travi-slovenije, hokej, skupščina
Zveza za hokej na travi Slovenije
Zveza za hokej na travi Slovenije je dobila novo vodstvo.

zveza-za-hokej-na-travi-slovenije hokej