vestnik

Mlada Lea Dolinar se je pridružila Muri: "Vem, v kakšen klub sem prišla"

Vestnik.si, 16. 2. 2023
NŠ Mura/Facebook
Lea Dolinar
Šport

Nogometašinje Mure so močnejše za eno najbolj perspektivnih nogometašic pri nas, v Mursko Soboto se seli 16-letna Lea Dolinar, so sporočili iz Nogometne šole (NŠ) Mura.

Lea Dolinar je prve nogometne korake naredila na Ptuju, od koder se je preselila v Radomlje. V sezoni 2021/22 je v ligi U17 zabila 32 zadetkov na 15 tekmah, v letošnji sezoni pa je bila - navkljub mladosti - redna članica prve ekipe Radomelj, za katero je zbrala 12 nastopov in zabila 11 zadetkov, s čimer je bila tretja strelka ekipe.

V želji po napredovanju se je odločila, da letos pozimi zamenja klubske barve in se preseli v Mursko Soboto, kjer bo odslej igrala v vrstah črno-belih.

Mlado nogometašinjo Leo Dolinar veseli prestop v Muro. "Vem, v kakšen klub sem prišla in kakšni so cilji te ekipe. Sem izredno motivirana in komaj čakam nadaljevanje sezone. Želim si napredovati kot nogometašica in verjamem, da sem izbrala pravo sredino za to," je povedala.

Štefan Kozic, športni direktor ŽNK Mura Nona, je ob tem povedal, da je Lea mlada, skromna in delovna punca z glavo na pravem mestu. "Je izreden talent in potencial, slednjega upam in verjamem, da bo v čarno-bejlon še dodatno razvila in naredila veliko kariero," je povedal.

lea-dolinar nš-mura