vestnik

Mura z novo dobrodelno akcijo pomaga zvestemu navijaču, ki se je poškodoval med gorskim kolesarjenjem. Kako lahko pomagate?

Vestnik.si, 20. 12. 2022
Osebni arhiv
NŠ Mura pripravlja dobrodelno akcijo za Dušana Lepošo.
Šport

Nogometna šola Mura v božično-novoletnem času pripravlja dobrodelno akcijo, s katero bo pomagala Dušanu Lepoši.

Dušan Lepoša je Murin navijač in nekdanji član navijaške skupine Black Gringos, ki je julija 2022 med gorskim kolesarjenjem v Švici doživel hudo nesrečo in si zlomil peto vratno vretence, pri čemer je bila na žalost poškodovana tudi hrbtenjača. Navkljub operacijam, ki jih je Dušan že opravil, še ni jasno, kako daleč se bo obnovila. "Vseeno pa Dušan že kaže določen napredek, saj lahko samostojno diha, nekaj ur sedi v invalidskem vozičku, motorika desne roke in leve rame pa se mu počasi izboljšujeta. A to ne spremeni dejstva, da je še vedno odvisen od pomoči drugih in to na praktično vseh nivojih vsakdanjega življenja," opisujejo. 


Ker je pred Dušanom dolga, zahtevna in naporna pot, ki bo vključevala stroške, ki jih zdravstveno zavarovanje krije le delno, se je NŠ Mura odločila, da mu pomaga. Zanj lahko donirate v vseh čarno-bejlih oštarijah ali nakažete znesek na račun Eho podpornice. Iz kluba so tudi sporočili, da so donacije že prispevali nekateri sponzorji kluba, zbirale se bodo tudi v klubskem baru in na prvi spomladanski tekmi proti Tabor Sežani. 

Čarno-bejle oštarije so Kava bar Dalmatinka, Varaš bar, Pizzeria Venezia, Dnevni bar Jožica, Gostilna pri Eriki, Okrepčevalnica pri Cimeštru, Debok Caffe, Gasilko Bar, Dom Elizabeta, Dnevni bar Kerčmar, Okrepčevalnica Marjana, Dnevni bar Sukič, Gostilna Klement, Caffe City Murska Sobota, Zvezda Murska Sobota, Okrepčevalnica pri Martinu, Kava bar Mi&Ja, Dnevni bar Anita, Caffe Park, Berta Bar, Kavarna Vogler, Latina Bar, Car Wash Cafe, Gostilna Spirić, Il Caffe, Gostilna pri Studencu in Bar Carica. 

Želeni znesek lahko nakažete tudi na račun: Evangeličanska humanitarna organizacija - Podpornica, Slovenska ulica 17, 9000 Murska Sobota. IBAN: SI56 0249 6008 9536 543; BIC: LJBASI2X, Namen: Za Dušana; referenca prejemnika: SI00-22-1924. 

nš-mura dobrodelna-akcija muraši-za-dušana