vestnik

Na 200 kolesarskih milj dolgo pot po Sloveniji s startom na Goričkem

D. N., 30. 5. 2020
Niko Časar
Fotografija je simbolična.
Šport

Športno društvo Bikepacking Slovenija organizira prvo bikepacking tekmovanje pri nas, ki bo izvedeno kot šprint različica. Tekmovanje se bo začelo 5. septembra minuto čez polnoč, tekmovalci pa se bodo na 200 milj oziroma 322 kilometrov dolgo pot po Sloveniji podali izpred turistično-nastanitvenega centra Peterloug v Markovcih na Goričkem.

Bikepacking pomeni kolesariti sam, saj tekmovalci nimajo ob sebi ekipe, ki bi jim stregla ali jim kakor koli pomagala, zato je končni cilj zares dosežek vsakega posameznika. 

14ed0424ca6aadcce314ef33702bb587
Adriana Gašpar
Turistično-nastanitveni center Peterloug.
Prvo tovrstno bikepacking tekmovanje bo torej potekalo septembra, cilj pa je, da tekmovalci v dvajsetih urah prekolesarijo Slovenijo od Občine Šalovci oziroma od TNC Peterloug v Markovcih do Občine Ajdovščina oziroma do Osnovne šole Šturje v Ajdovščini, kakor je zastavljena trasa. Posebnost tekmovanja je, da vsi kolesarji prevozijo dva določena obvezna odseka med Šalovci in Ajdovščino, preostalo traso si pripravijo sami. Pri tem lahko uporabijo le kolesa na nožni ali ročni pogon, vse izpeljanke z elektriko so prepovedane. 

kolesarjenje bikepacking po-sloveniji markovci-na-goričkem peterloug
Kaj zdaj berejo drugi