vestnik

(FOTO) Na 24-urnem kolesarskem ultramaratonu slavil Stanko Verstovšek, uspešni so bili tudi pomurski kolesarji

Vestnik.si, 1. 8. 2021
Jure Zauneker
Slo24ultra
Šport

Na kolesarskem ultramaratonu v Dobrovniku je nastopilo 48 udeležencev, ki so tekmovali v 6-, 12- in 24-urnem maratonu.

Med posamezniki, mlajšimi od 50 let, je na 24-urnem kolesarskem maratonu slavil Stanko Verstovšek pred Mitjem Kovačičem in Milovanom Bajcetičem. Zmagovalec je prevozil kar 81 krogov. 

dobrovnik, kolesarstvo, slo24ultra
Jure Zauneker
Slo24ultra

Med posamezniki, starejšimi od 50 let, je v 24-urnem kolesarskem maratonu zmagal Peter Scherrer, drugi je bil Branko Kovačič, tretji pa Sandi Mramor. V ženski kategoriji nad 50 let je bila v najdaljši preizkušnji le ena tekmovalka, in sicer Anna Mei, ki je prevozila 50 krogov. 

Slavnostna seja Mestne občine Murska Sobota

(FOTO) Praznik Mestne občine Murska Sobota: Mitja Slavinec postal častni občan, podeljena še plaketa in tri zahvalne listine

Slavnostna seja mestnega sveta ob občinskem prazniku Mestne občine Murska Sobota je bila, kot že tradicionalno, v Gledališču Park, na kateri je bil tokrat slavnostni govornik kar župan Damjan Anželj. Na slavnostni seji so podelili številna občinska priznanja. Naziv častnega občana je na predlog 51 članov Pomurske akademsko znanstvene unije prejel njen prvi predsednik Mitja Slavinec, ki je v zadnjih desetletjih prispeval k trajnemu ugledu, promociji, razvoju in prepoznavnosti Mestne občine Murska Sobota na več področjih, tako poljudnih, družbeno koristnih, pedagoških kot raziskovalnih. Na predlog mestne svetnice in predsednice KS Bakovci Nives Cajnko sta plaketo mestne občine prejela Biserka Flegar in Avgust Marič. Flegarjeva je upokojena učiteljica iz Bakovcev in vsestranska kulturna delavka, Marič pa je bil do upokojitve zaposlen kot hišnik na bakovski osnovni šoli, prav tako je delal kot hišnik v KS Bakovci. Plaketo sta prejela za dolgoletno požrtvovalno in prostovoljno delo v krajevni skupnosti, saj sta s svojim delom pripomogla tako k ugledu kot razvoju vasi. Zahvalno listino je na predlog župana prejela Splošna bolnišnica Murska Sobota, ki je v minulem letu obeležila 130-letnico svojega delovanja, na predlog RKS - OZ Murska Sobota Marjana Gomboc, dolgoletna in aktivna prostovoljka ter krvodajalka in na predlog Prekmurskega osteološkega društva Murska Sobota še zdravnica Jerneja Farkaš Lainščak kot zahvalo za dosedanje delo in spodbudo za nadaljnje delo na področju krepitve javnega zdravja in obvladovanja bolezni srca in ožilja v regiji in širše. Utrinke slovesnosti je zbral Aleš Cipot.

Med ekipami so se na 24-urno kolesarsko preizkušnjo podale tri ekipe. Zmagala je ekipa VirtuSLOVENIJA Big Strong Guys pred ekipo Ocean Orchids Cycling Team, ki so jo sestavljali Marko Baloh, Bojan Kučan, Dejan Mašič in Aleš Antolin, ter ekipo Kolesarskega kluba Lendava, ki so jo sestavljali Mitja Bensa, Leon Lebar, Damijan Horvat in Miran Kuzma. 

dobrovnik, kolesarstvo, slo24ultra
Jure Zauneker
Slo24ultra

Med posamezniki pod 50 let je na 12-urni preizkušnji zmagal Erik Rosenstein pred Florianom Schüttejem in Boštjanom Horvatom iz Ocean Orchids Cycling Team. V tej kategoriji je tekmoval tudi Andrej Cör iz dobrovniškega kolesarskega kluba, osvojil pa je 4. mesto.

Pri posameznicah pod 50 let je v isti kategoriji slavila Ziortza Villa pred Darjo Horvat iz Ocean Orchids Cycling Team. 

Med posamezniki, mlajšimi od 50 let, je v 6-urni preizkušnji zmagal Žiga Horvat, drugi je bil Tadej Blatnik, tretji pa Eduard Fuchs. Četrti je bil Dominik Ketiš iz Team Turbo Tropovci, uspešno pa so nastopili tudi člani Ocean Orchids Cycling Team Patrik Drvarič, Leon Kisilak, Matej Lukač, Rok Prijatelj, Attila Mentes in Dominik Pelc, ki so zasedli 6., 7., 8., 9., 10. in 12. mesto. 

V kategoriji posameznikov nad 50 let je v 6-urni preizkušnji slavil David Budimir pred Borisom Haklom in Igorjem Kranjcem, Andrej Rotar iz KK Lendava je bil peti. 

Pri posameznicah pod 50 let pa je v isti kategoriji slavila Mateja Rems iz Ocean Orchids Cycling Team, druga je bila Petra Green Grmek. 

SLO24Ultra DOBROVNIK kolesarski-ultramaraton