vestnik

Namizni tenis: Oba prekmurska kluba zmagovita

Vestnik.si, 17. 12. 2021
Arhiv NTK Sobota
Ekipa Sobote, ki je premagala Melamin in Ilirijo.
Šport

V drugi slovenski ligi za člane sta v zadnjem letošnjem krogu ekipi Sobota in Kema II doma dobili obe svoji tekmi.

Sobota je najprej premagala Melamin iz Kočevja s 5 : 0. Smiljan Mekicar in Miha Jamšek sta prispevala po dve zmagi, eno je dodal Gregor Kocuvan. Sobočani so nato s 5 : 1 ugnali še ljubljansko Ilirijo, ki jo trenira Sobočan Borut Veren. Po dve zmagi za Soboto sta dosegla Jamšek in Luka Šantavec, eno je dodal Nejc Titan. 

puconci, namizni-tenis, ntk-kema-puconci-2, ntk-sobota
Jure Zauneker
Tudi ekipa Keme II je ugnala Ljubljančane in Kočevce.


Kema II je premagala Ilirijo s 5 : 1 (Jure Smodiš 2, Nino Šegula, Jan Lipič, Jaka Zelko) in Melamin s 5 : 0 (Šegula 2, Lipič 2, Smodiš). Po prvem delu prvenstva je podmladek Keme s sedmimi zmagami in dvema porazoma na tretjem mestu in se bo v drugem delu potegoval za najmanj drugo mesto, kar bi mu lahko omogočilo igranje v prvi ligi. Sobota je s tremi zmagami in šestimi porazi na osmem mestu in korak bližje svojemu cilju, obstanku v drugi ligi.

puconci, namizni-tenis, ntk-kema-puconci-2, ntk-sobota
Jure Zauneker
Podmladku Keme se nasmiha kvalifikacijski boj za prvo ligo.

To soboto ob 10. uri bo v dvorani OŠ III v Murski Soboti najmočnejši TOP turnir, to je v članski konkurenci. V prvi kakovostni skupini bodo izmed Pomurcev tekmovali Tomaž Pelcar, Damjan Zelko in Mitja Horvat, v drugi kakovostni skupini pa Luka Norčič. Pri članicah bo v drugi kakovostni skupini nastopila Ana Kovačec. Organizator se je odločil, da bo turnir potekal brez prisotnosti gledalcev. 

namizni-tenis ntk-sobota ntk-kema-puconci