vestnik

Nogometaši Nafte slavili na domačih tleh

Vestnik.si, 27. 11. 2022
Jure Zauneker
NK Nafta 1903
Šport

V 18. krogu 2. slovenske nogometne lige je bila v Lendavi odigrana tekma med Nafto 1903 in Krškim. S 4 : 2 so bili boljši domačini.

Pred približno sto gledalci so se v Lendavi od jesenskega dela sezone poslovili Lendavčani in Krčani. Zmaga je pripadla domačinom, ki so gostujočega vratarja premagali kar štirikrat, končni izid tekme je bil 4 : 2. Za domače so zadeli Marinić v 21. minuti srečanja, na 1 : 1 je z avtogolom v 37. minuti izenačil Goričar. Do konca prvega polčasa se izid ni spremenil, nato pa so v 54. minuti z zadetkom Igreca ponovno povedli domačini. Le dve minuti kasneje je rezultat izenačil Marinić, pobudo pa so nato spet prevzeli Lendavčani. 

Glavni sodnik srečanja Gergič je v 69. minuti pokazal na belo piko za domače, priložnost je uspešno izkoristil Oštrek in popeljal Nafto v vodstvo s 3 : 2. V tretji minuti sodniškega dodatka je končni izid tekme postavil Igrec, ki je zadel že drugič na tekmi (4 : 2). 

Nogometaši Nafte so se z osvojenimi tremi točkami četrto uvrščeni Iliriji približali na le eno točko zaostanka, z zbranimi 28 točkami bodo zimo preživeli na 5. mestu lestvice. Mesto za njimi so nogometaši Beltinec, ki imajo 25 točk. 

nk-nafta-1903 nk-krško 2.-snl
Kaj zdaj berejo drugi