vestnik

Policija bo na nedeljski tekmi uporabila tehnična sredstva za fotografiranje in snemanje

Vestnik.si, 3. 8. 2023
Jure Zauneker
Fotografija je simbolična.
Šport

Pričakujejo večje število navijačev

V nedeljo je v Murski Soboti na sporedu nogometna tekma 3. kroga 1. lige Telemach med ekipama NŠ Mura in NK Maribor. Ker se na javni prireditvi pričakuje tudi večje število navijačev, bodo na terenu policisti, ki bodo izvajali poostrene aktivnosti s ciljem zagotovitve varnosti udeležencev na prireditvi, ostalih občanov in njihovega premoženja. Zaradi tega bo v tem času v Murski Soboti in tudi ožji ter širši okolici povečana prisotnost policistov.
Zaradi dokumentiranja morebitnih kršitev javnega reda in miru ter drugih odklonskih dejanj pred in med samo prireditvijo bo policija uporabljala tehnična sredstva za fotografiranje, video ter avdio snemanje tako na stadionu kot tudi v samem mestu, sporočajo s Policijske uprave Murska Sobota.

"Vsi obiskovalci prireditve in ostali občani so se dolžni ravnati po navodilih policije in ostalih organov, ki bodo zagotavljali red na javni prireditvi. Osnovni namen vseh aktivnosti je preprečiti kršitve javnega reda in miru, druga odklonska ravnanja ter zagotoviti varnost ljudi in njihovega premoženja," so še sporočili.
pu-ms nadzor policija