vestnik

Priprave: Zmaga Mure, Zličić navdušil z evrogolom s 30 metrov

Vestnik.si, 7. 7. 2023
Vestnik
Mura : Bistrica
Šport

Mura se je v Športnem centru Ivanke Serec v Radencih na svoji četrti pripravljalni tekmi pomerila z moštvom Kety Emmi & Impol Bistrica iz Slovenske Bistrice, članom 2. SNL, in zmagala s 3 : 1 (2 : 1).

Črno-beli so tekmo začeli v postavi: Raduha, Ščernjavič, Sadriu, Proleta, Graj, Turudija, Rantaša, Jelovica, Zličić, Saitoski in Brdik. Že po 10 minutah je vstopil Šarić. 
Emir Saitoski je sicer zadel v 15. minuti, a je bil gol razveljavljen zaradi domnevnega prepovedanega položaja.
1 : 0 Anej Jelovica (22): Globinska podaja Lazarja Zličića do Aneja Jelovice, ta pa je s strelom po tleh premagal bistriškega vratarja Župića. 
2 : 0 Lazar Zličić (24): Evrogol Zličića s kakšnih 30 metrov, žoga se je po strelu zarila v desni zgornji kot vrat Bistričanov. 
2 : 1 Jaša Martinčič (35, 11 m): Niko Graj je s prekrškom zaustavil Jašo Martinčiča v kazenskem prostoru, ta pa je nato sam zanesljivo izvedel kazenski udarec. 

mura, bistrica
Vestnik
Mura : Bistrica

V 49. minuti se je po zelo nevarnem strelu Bistričanov z obrambo izkazal vratar Florijan Raduha. 
Več igralcev standardne prve postave Mure je vstopilo v 65. minuti: Cipot, Maruško, Kous, Brkić, Jovićević, Kurtović, Morris, Petković in Shabanhaxhaj.
V 70. minuti je odlično po tleh streljal povratnik v ekipo po dolgotrajni poškodbi Dardan Shabanhaxhaj, Župić pa je komajda v dveh poskusih ukrotil žogo. 
3 : 1 Dardan Shabanhaxhaj (74): Nato je Shabanhaxhaj vendarle zadel. Po podaji Kaija Cipota je prišel sam pred vrata in prefinjeno z lobom prek stoječega vratarja lepo poslal žogo v mrežo. 
V 77. minuti je po podaji Almina Kurtovića z leve strani po strelu z glavo za las zgrešil Nikola Petković. 
Pred koncem je po kotu z glavo streljal tudi Nikola Jovičević, vendar je eden od bistriških branilcev odbil žogo z gol črte. 

mura, bistrica
Vestnik
Mura : Bistrica

V soboto ob 18. uri bo Mura odigrala svojo peto pripravljalno tekmo v avstrijskem kraju Frauental blizu Lonča (Deutschlandsberg), njen nasprotnik pa bo GAK iz Gradca, ki je minulo sezono avstrijske druge lige končal na drugem mestu. 

Vestnik
Mura : Bistrica
pripravljalna-tekma mura kety-emmi&impol-bistrica radenci