vestnik

Slovenske reprezentantke osuple nad odzivom NZS. Zaslužimo si boljše pogoje in profesionalen odnos vodstva, so jasne

Vestnik.si, 24. 7. 2023
Aleš Cipot
Slovenska reprezentanca ne odstopa od zahtev po boljših pogojih in profesionalnem odnosu vodstva.
Šport

Pod izjavo se je podpisalo več kot 30 nogometašinj.

Pred nekaj dnevi smo poročali o tem, da je počilo v slovenski ženski nogometni reprezentanci. Nogometna zveza Slovenije (NZS) je objavila novico o elektronskem sporočilu igralk reprezentance, v katerem so zahtevale odstop selektorja in druge ukrepe, v njem pa tudi naštele, kaj vse da je v reprezentanci narobe. Med drugim so selektorju in tudi drugim članom vodstva očitale pijančevanje, neprimerne komentarje, neprimerno pripravo na tekme in podobno. 


NZS je po tem sporočila, da ne bo dovolila, da bi igralke ali kdorkoli drug odločal o izbiri in načinu dela strokovnega vodstva in kontinuiteti dela v reprezentanci, saj sprejemanje teh odločitev ni v njihovi pristojnosti. "NZS prav tako ne bo dovoljevala poskusov kakršnegakoli vplivanja ali pritiskov s strani kateregakoli posameznika ali skupine pri sprejemanju odločitev v povezavi z reprezentanco. Tovrstni načini so škodljivi in niso v skladu z vrednotami katerim smo v nogometu zavezani," so med drugim še zapisali. Celotno sporočilo je dostopno TU



Igralke so med vikendom reagirale na odziv NZS in objavile izjavo, pod katero je podpisanih več kot 30 nogometašinj. Njihovo sporočilo je naslednje: 

"V zadnjih nekaj letih, ko je globalni razvoj ženskega nogometa v strmem porastu, smo se članice ženske nogometne A reprezentance vedno zavzemale in borile za izboljšanje pogojev na domačih tleh. Razmere, pogoje dela in medsebojne odnose navedene v odprtem pismu smo že večkrat poskušale prenesti vodstvu NZS, a nam niso bili pripravljeni prisluhniti. 

Po prebranem medijskem odzivu NSZ na naše odprto pismo smo osuple, da ne stopijo v bran igralkam, tistim zaradi katerih ženski nogomet v Sloveniji sploh obstaja. Ne glede na odnos Nogometne zveze, igralke ostajamo enotne, ne popuščamo in trdno stojimo za svojimi trditvami. 

Vsakič znova ponosno zastopamo našo državo in smo z vsem srcem predane svojemu delu ter zastavljenim ciljem. Zato verjamemo, da si zaslužimo boljše pogoje in profesionalen odnos vodstva. 

Hvala za podporo!

vaša ženska nogometna A reprezentanca."

izjava igralk, nogomet
Osebni arhiv
Izjava igralk.

nzs reprezentanca odziv izjava