vestnik

Maščevanje ni uspelo, brat je bratu zabil v sodnikovem podaljšku

ABE, 9. 11. 2019
Aleš Cipot
Lendavčani so se dvakrat veselili vodstva, a so na koncu točko slavili Beltinčani.
Šport

V Športnem parku v Lendavi se je prekmurski derbi v 2. SNL med Nafto in Beltinci končal z 2 : 2 (1 : 0).

Lendavčani se Beltinčanom niso uspeli oddolžiti za avgustovski poraz v prekmurskem derbiju v 2. SNL. Na tekmi 2. SNL v lendavskem športnem parku med Nafto in Beltinci je bil rezultat 2 : 2. Domači so od začetka imeli več od igre, Beltinčani so prežali predvsem na nasprotne napade. Napadalna trojka gostov, Patrik Raduha, ki je tudi že igral za Nafto, Lovre Knežević in Luka Aksentić, bi te napade morda lahko bolje zaključila. Precej je namreč bilo nenatančnih podaj. Nafta si je prvo priložnost priigrala v 6. minuti, vendar je napadalec Alen Ploj slabo z glavo iz bližine zadel žogo. Njegov kolega Jaka Bizjak je bil spretnejši. V 33. minuti je izkoristil napako beltinske obrambe in zadel z močnim strelom z 20 metrov. Čeprav je žogo letela po sredini gola, je bil vratar Domen Zver brez moči. Okroglo usnje je pred kazenskim prostorom izgubil branilec Žiga Hartman. 

nafta, beltinci
Aleš Cipot
Za 1 : 0 je zadel Jaka Bizjak.

Po prihodu iz slačilnic so Lendavčani takoj pritisnili. V 49. minuti je v kazenskem prostoru padel Stjepan Oštrek. Matej Jug iz Tolmina, priznani prvoligaški in evropski sodnik, je ocenil, da je šlo za simuliranje in organizatorju domače igre pokazal rumeni karton. Po lepi akciji je v 54. minuti za 2 : 0 zadel Vedran Vinko. Z leve mu je žogo v kazenski prostor natančno podal Marko Malešević, ki je včeraj praznoval rojstni dan. Igra domačih se je razživela, dvakrat je od daleč meril prav Vinko. A trener Marian Sluka je domačega kapetana vzel z igrišča v 63. minuti. Zamenjal ga je sicer hitronogi napadalec Mihael Rebernik, vendar je Nafta počasi izgubila elan. 

nafta, beltinci
Aleš Cipot
Pravico je delil znani prvoligaški sodnik Matej Jug iz Tolmina.

V 74. minuti so Beltinčani znižali. S sedmih metrov je po odbitku zabil Vito Mörec. Ofenzivni igralec je v 60. minuti menjal Asentića in precej poživil igro gostov. V 85. minuti so se Lendavčani v isti minuti dvakrat znašli pred Zverom. Ta je rešil obe situaciji. Ko pa je že vse kazalo na zmago domačih, je za navdušenje številnih gostujočih navijačev poskrbel Raduha. Po strelu iz kota že v sodnikovem podaljšku je žogo v gneči iz bližine spravil v domača vrata, ki jih je čuval, zanimivo, njegov brat Florijan. 

nafta, beltinci
Aleš Cipot
Prva postava Nafte

Takoj za tem so po prostem strelu in predložku še eno izjemno priložnost imeli Beltinčani, vendar je drugi pomočnik sodnika Tadej Jug, spet zanimivo, tudi on je iz Tolmina, dvignil zastavico in označil prepovedani položaj. Po zadnjem pisku Mateja Juga je trener Sluka še na igrišču okoli sebe zbral igralce. Očitno ni mogel verjeti, kaj so njegovi varovanci izpustili iz rok. Šele nato so odšli v garderobo. Gostujoči nogometaši pa so prešerno rajali s svojimi navijači.

nafta, beltinci
Aleš Cipot
Dvoboj bratov, Patrika in Florijana Raduhe, so obeležili tudi s transparentom.

Na koncu sta si na zelenici, ki sta jo zapustila skupaj, prav prisrčno v roke segla brata, Patrik in Florijan Raduha.

nafta, beltinci
Aleš Cipot
Prva postava Beltinec

Domača navijaška skupina Gorgone je tekmo zaradi spora z vodstvom kluba spet spremljala zunaj stadiona. 


Nafta je na lestvici 2. SNL 4. z 31 točkami, Beltinci so 12. z 18. 

nafta beltinci tekma nogomet