vestnik

V Lendavi so pripravili športne igre. Kdo je bil najboljši?

Vestnik.si, 15. 6. 2024
Jure Zauneker
Fotografija je simbolična.
Šport

Športna zveza Lendava je organizirala športne igre Občine Lendava. Tekmovalci so se pomerili v več kot desetih različnih disciplinah.

Tekmovanje v streljanju je potekalo tako v ekipni kot posamični konkurenci. Med posamezniki je zmagal Rudolf Tot (Medobčinsko društvo invalidov Lendava - MDI), drugi je bil Tine Mihajlovič Krpan (Strelsko društvo Lendava), tretji pa Franc Duh (Društvo upokojencev Lendava ). V ekipni razvrstitvi je sledilo MDI Lendava pred SD Lendava in DU Lendava. 

V pikadu je bila med moškimi najboljša ekipa Qvatro Gal Dolina, sledilo je DU Lendava in Dvojezična osnovna šola I Lendava. V konkurenci posameznikov je zmagal Goral Jezernik, drugi je bil Leon Zadravec, tretji pa Robi Verbančič (vsi iz Qvatro Gal Dolina). Pri ženskah je ekipno zmagalo DU Lendava pred MDI Lendava. Med posameznicami je slavila Lidija Feher (MDI Lendava), za njo sta se uvrstili Olga Tišler (DU Lendava) in Silva Hozjan (MDI Lendava). 

V malem nogometu, kjer je tekmovalo osem ekip, je prvo mesto pripadlo ekipi Primera, drugo Društvo nogometnih sodnikov in tretje ekipi Graničarja.

Potekalo je tudi tekmovanje v bovlingu. Pri ženskah je slavila Leona Brodar, drugo mesto je pripadlo Timei Varga (obe DOŠ I Lendava) in tretje Jožici Konye (TOD 2 Petišovci). Tudi ekipno je slavila lendavska šola. Pri moških je med ekipami zmagalo Turistično društvo Petišovci 1, drugo je bilo DU Lendava in tretje Turistično društvo Petišovci 2. Med posamezniki je bil najboljši Rudi Volf, drugi Marjan Golob in tretji Geza Gomboš (vsi iz Turističnega društva Petišovci). 

V igranju tenisa so se na stopničke uvrstili The Best, Winner in Cadis, v pohodništvu MDI Lendava, DU Lendava in DOŠ I Lendava, med tem ko v igranju namiznega tenisa Petrol Lendava, Elektromaterial Lendava in FURS 1 Lendava. 

murska-sobota, namizni-tenis
Jure Zauneker
Fotografija je simbolična.

Tekmovali so tudi v ribolovu. Najboljši ulov med ekipami je uspel Ribiški družini Lendava, sledila sta Ranč Gaberje in Invalidi 1. Med posamezniki je šla zmaga v roke Leona Kopinje, drugi je bil Jože Jerebic (0ba Ranč Gaberje) in tretji Jože Bencik (Izkušeni). 

košarki je prvo mesto pripadlo ekipi Lendava Mavericks, drugo ekipi Bumbari, tretje pa Old Boysom. DU Lendava je zmagalo med moškimi ekipami v balinanju, za njimi so športne igre končali MDI Lendava. Pri ženskah je šla zmaga prav tako DU Lendava, drugo mesto pa MDI Lendava. V kolesarjenju pa so slavili DOŠ I Lendava. 

šz-lendava športne-igre rezultati