vestnik

V Muri prihodnjo sezono Grk in znanec s slovenskih zelenic

Vestnik.si, 6. 7. 2024
NŠ Mura
To sta novi okrepitvi soboške Mure.
Šport

V dresu Mure bosta v prihodnji sezoni igrala Gal Kurež in Vasileios Zogkos.

Slovenec in Grk sta druga in tretja okrepitev soboške ekipe v tem prestopnem roku. 

23-letniKurež je v minuli sezoni igral za Rogaško in z njo osvojil naslov pokalnih prvakov. Za Slatinčane je odigral 20 tekem, prispeval dva zadetka in pet asistenc. Odlikuje ga hitrost, najbolje se znajde na desnem krilu. Pred Rogaško je branil še barve Olimpije in Brava, bil je tudi član mlajših selekcij slovenske reprezentance. 

Nogometaš, ki je podpisal pogodbo do konca junija 2025, je ob prihodu dejal, da je od nekdaj užival, ko so igrali v Fazaneriji. "Vem, v kakšno mesto prihajam in vem, da ima Mura spoštovanja vredne navijače. Pričakovanja v Murski Soboti so povezana z bojem za čim višja mesta, saj si klub kot je Mura to zasluži. Verjamem, da se bom v Muri še naprej razvijal kot nogometaš, nivo igre želim dvigniti na raven, da morda potrkam tudi na vrata reprezentance," pravi. 

Druga okrepitev pa je 24-letni grški branilec Vasileios Zogkos. Kariero je začel v Grčiji, kjer je bil član klubov Atromitos, Aris, Ifestos in Pas Giannina. Eno leto je bil posojen v italijansko Alessandrio, za tem pa je bil v Združenih državah Amerike član Michigan Stars FC in z njimi osvojil naslov prvakov. Po ZDA se je odpravil v Albanijo, kjer je branil barve FK Bylis in FK Kukesi. 

S črno-belimi je treniral že na pripravah v ZDA in prepričal trenerja Tončija Žlogarja. Kljub temu, da gre za branilca, se Grk dobro znajde tudi pred nasprotnikovim golom, v karieri je dosegel 14 zadetkov. Z Muro je podpisal pogodbo do 30. junija 2026. Ob predstavitvi je povedal, da je vesel, da je prišel v Mursko Soboto in bo predstavljal Muro kot klub in Mursko Soboto kot mesto. "Vem, koliko ljudem tukaj pomeni Mura. Moram povedati, da so me ob prihodu lepo sprejeli, mesto je super, čuti se nogometni utrip. Verjamem, da bom ekipi pomagal priti do zastavljenih ciljev«.

nš-mura okrepitev gal-kurež vasileios-zogkos