vestnik

(FOTO) Ostalo je pri začetnem izidu: Mura s točko iz Ljubljane

Vestnik.si, 8. 12. 2022
Aleš Cipot
Olimpija : Mura
Šport

Muraši so se v predzadnjem krogu pred zimskim premorom merili z ljubljansko Olimpijo, ki je v Stožicah še niso uspeli premagati.

Sobočani imajo danes novo priložnost, da premagajo jesenskega prvaka na njihovem terenu, kar jim od povratka v prvo ligo še ni uspelo. Na skupno devetih tekmah so zabeležili pet porazov in štiri remije. Izbranci Damirja Čontale so tudi v letošnji sezoni proti Olimpiji igrali že dvakrat in obakrat ostali praznih rok. Z zmago bi se črno-beli povzdignili s petega na drugo mesto na lestvici slovenske prve lige, ljubljanski zmaji, ki bodo v vsakem primeru prezimili na prvem mestu, pa bi z novimi tremi točkami najbližjemu zasledovalcu pobegnili že za 15 točk.


3. minuta : Beganović si je zaradi prekrška v skoku z iztegnjenim komolcem prislužil rumeni karton.

16. minuta : Prvi resnejši napad Mure, ki se je končal z zaključnim strelom Beganovića. Olimpijina vrata niso bila ogrožena.

16. minuta: Nevarna akcija Olimpije na drugi strani, a dobro posredovanje Balažica, ki je žogo poslal v kot.

18. minuta: Mura je lepo kombinirala po levem boku, sledil je odličen predložek Pucka, toda Daku je z glavo meril v dobro postavljenega Vidovška.

24. minuta: Na desni strani je pobegnil Daku, ki je prodrl do Vidovška in ga mojstrsko lobiral. Žogo je na koncu v gol preusmeril Klepač, a je bil ob zaključku Dakuja v prepovedanem položaju. Po odločitvi VAR-a je gol upravičeno razveljavljen. Bi žoga tudi brez dotika Klepača pristala v ljubljanski mreži? Najverjetneje ne. 

32. minuta: Močan strel kapetana Olimpije Elšnika izven kazenskega prostora. Dobro postavljen Mihelak odbija žogo nazaj v igro.

37. minuta: Po dolgem napadu Olimpije je iz razdalje zaključil Estrada. Žoga je odletela mimo desne vratnice Mihelaka.

40. minuta: Sešlar je izvrstno reagiral po predložku Kvesića z leve strani in prelisičil Mihelaka, toda znova se je vmešal VAR - gol zaradi prepovedanega položaja Kvesića ne bo obveljal.

45 (+1). minuta : Glavni sodnik David Šmajc je odpiskal konec prvega polčasa, ki se je končal brez zadetkov. Olimpija je prevladovala na zelenici, a si večjih priložnosti ni pripravila, saj so Muraši stali kompaktno na svoji polovici in prežali predvsem iz protinapadov, ki so bili sicer maloštevilni. 

olimpija, mura
Aleš Cipot
Olimpija : Mura

olimpija, mura
Aleš Cipot
Olimpija : Mura

olimpija, mura
Aleš Cipot
Olimpija : Mura

47. minuta: Kous je spotaknil Krefla in porumenel.

49. minuta: Strel Kvesića, ki bi se zagotovo končal z zadetkom, je rešil K. Cipot, toda še pred tem prepovedani položaj.

59. minuta: Huda napaka Ratnika v zadnji vrsti Olimpije. Daku se je znašel ena na ena z ljubljanskim vratarjem in uspešnejši je bil Vidovšek.

65. minuta: Kvesić je izkoristil luknjo v Murini obrambi in prišel do izjemne priložnosti. Vratnica rešila Sobočane. Ponovno je dišalo po prepovedanem položaju.

71. minuta: Čontala je se odločil za prvo menjavo. Klepača bo na igrišču zamenjal Martin Šroler.

77. minuta: Lepa priložnost za Muro, a Shabanaxaj ni prišel do pravega zaključka.

82. minuta: Nekaj hude krvi med T. Cipotom in Elšnikom, Čontala je prekinitev izkoristil za dve menjavi. Igrišče sta zapustila Kous, ki je že nekaj minut pred tem šepal in sugeriral, da ne more več, in Šimkus. Na igrišče Kuzmič in Kozar.

89. minuta: Po izvrstnem protinapadu izjemna priložnost za Muro, a je Šroler naredil potezo preveč in na koncu brez nevarnosti za Vidovška.

90 (+4) minuta: Še zadnja menjava pri črno-belih. Iz igrišče najboljši strelec prve lige Daku, namesto njega Sadiru.

90 (+4) minuta: Šmajc je odpiskal konec srečanja. Ostalo je pri izidu iz prvega polčasa in Mura odhaja v Mursko Soboto s točko. Še sedmi remi črno-belih, ki so se povzpeli na tretje mesto na razpredelnici, v letošnji sezoni. Zadnjo tekmo pred zimskim premorom bodo Muraši odigrali v ponedeljek, 12. decembra, ko v Fazanerijo prihajajo Domžale. 

Olimpija - Mura 0:0 (0:0)

Stadion Stožice, sodniki: Šmajc, Žunič, Brezar.

Olimpija: Vidovšek, Krefl, Ratnik, Crnomarković, Lasickas (od 83. Sualehe), Estrada, Sešlar, Elšnik, Doffo (od 79. Aldair), Kević, Nukić (od 68. Rui Pedro).

Mura: Mihelak, Beganović, Balažic, K. Cipot, Šimkus (od 83. Kozar), T. Cipot, Kous (od 83. Kuzmić), Shabanhaxhaj, Klepač (od 73. Šroler), Daku (od 90. Sadriu).

Rumeni kartoni: Sešlar; Beganović, Kous, Balažic, K. Cipot.

olimpija, mura
Loris Cipot
Olimpija : Mura

prva-liga derbi olimpija nš-mura