vestnik

(FOTO) Osem zadetkov in zmaga črno-belih: Domžale - Mura 3 : 5

Vestnik.si, 29. 3. 2024
Aleš Cipot
Domžale : Mura
Šport

V 28. krogu prve lige je Mura gostovala v Domžalah. Po vrsti slabih rezultatih privrženci črno-belih več niso pričakovali ničesar posebnega, ampak samo čakali, kdaj bo Mura iztržila celoten komplet točk. Dobili pa so celo porcijo zadetkov. Tekmo ste lahko spremljali z nami.

Domžale: Štubljar, Markuš kap., Klemenčič, Offenbacher, Kolobarić, Hodžić, Stuparević, Đapo, Perc, Pišek, Šturm. Trener: Dušan Kosič.

domžale, mura
Aleš Cipot
Domžale : Mura

Mura: Mihelak, Pucko, Antolin, Maruško, Kous kap., Tripi, Maroša, Lamy, Proleta, Kurtovič, Nuhanović. Trener: Anton Žlogar.

domžale, mura
Aleš Cipot
Domžale : Mura

Srečanje vodi Rade Obrenović iz Ljubljane.

domžale, mura
Aleš Cipot
Domžale : Mura

1: Začetek tekme.

4: Po kotu Domžal je Lamy z glavo nehote nevarno zapretil Mihelaku, a je bil ta pripravljen.

5: Dober samostojni prodor Maroše, ki je preigral dva igralca in streljal z desnico, a je bil tudi Štubljar na pravem mestu. 

6: Po podaji Šturma Pišek strelja za malo mimo desne vratnice. 

8: Po odlični podaji Nuhanovića je z desnico iz voleja sprožil Maroša in zadel prečnik. Je bil v prepovedanem položaju ali ne? To zdaj več ni pomembno. 

23: Po napaki Štubljarja je do priložnosti prišel Maruško, a je bolj podal kot streljal in je priložnost splavala po vodi.

29: Lamy je po predložku Maroše z glavo nevarno streljal iz bližine, a je meril natančno v Štubljarja. 

30: GOOOL 0 : 1 Sandi Nuhanović! Lamy je asistiral prodirajočemu Nuhanoviću, ta pa je z levico močno streljal in s pomočjo vratnice in prečnika zabil žogo v mrežo. Zasluženo vodstvo Mure. 

33: Poskus Kousa zaustavlja Štubljar. 

39: GOOOOL 0 : 2 Sandi Nuhanović! Kous je preigral branilca in dobro streljal po tleh, Štubljar je slabo posredoval in izpustil žogo, do katere je prišel Nuhanović, preigral vratarja in jo zabil pod prečnik. Še enkrat več potrjeno zasluženo vodstvo Mure. 

45: Minuta dodatka.

46+1: Konec prvega polčasa. 0 : 2.

Zelo dober prvi del črno-belih, ki so ga končno nadgradili tudi z zadetki. 

domžale, mura
Aleš Cipot
Domžale : Mura

46: Začetek drugega polčasa. Menjavi na obeh straneh: Topalović namesto Perca in Trontelj namesto Kousa. 

51: Maroša si je na desni strani priboril žogo in jo natančno podal do Lamyja na drugi strani, ta pa je z diagonalnim strelom po tleh z leve strani za malo zgrešil vrata. 

52: Po podaji Trontlja je pred vrata prodrl Lamy, potem pa predolgo okleval s strelom ali podajo prostemu Antolinu, tako da je Štubljar preprečil nevarnost. Morda je bil Lamy tudi v prepovedanem položaju.

54: Rumeni karton Stuparević.

59: Po dolgi podaji Piška iz prostega strela je Kolobarić po strelu z glavo zadel vratnico. 

61: Menjava pri Muri: Čakš namesto Lamyja. 

65: Po kratkem kotu Stuparevića mu je žogo vrnil Topalović, prvi pa je presenetil z izjemno močnim in natančnim udarcem z desne strani, a se je Mihelak izkazal z izvrstno obrambo. Opozorila za Muro se vrstijo.

69: GOL 1 : 2 Dario Kolobarić! Domžalčani so kronali napadalnejšo igro. Stuparević je podal z desne strani, Kolobarić pa je prodrl med tremi igralci Mure in streljal. Mihelak se je še dotaknil žoge, a ni uspel preprečiti njene poti v mrežo. 

74: Rumeni karton Kurtovič. 

76: Stuparević zadeva zunanji del mreže.

76: Menjava pri Muri: Turudija namesto Tripija. 

78: GOOOOOL 1 : 3 Robert Čakš! V času največje prevlade Domžal je Mura spretno izigrala domače s hitrim protinapadom. Trontelj je poslal globinsko podajo do Čakša, ki je bil v prepovedanem položaju, zato se je odmaknil od žoge in jo prepustil Maroši, ta jo je nato z desne strani podal nazaj do njega, slednji pa je rutinirano z desnico ugnal Štubljarja. 

80: GOOOOOOL 1 : 4 Amadej Maroša! Po seriji napak gostiteljev si je Trontelj priboril nazaj že izgubljeno žogo in jo z desne strani lepo nastavil Maroši, ta pa je s strelom po tleh iz prve zadel z desnico. 

81: Menjava pri Muri: Kasalo namesto Maroše. 

84: Menjava pri Domžalah: Bobarić namesto Klemenčiča.

86: GOOOOOOL 1 : 5 Almin Kurtovič! Po predložku Turudije je pred vrata prodrl Kurtović in mirno premagal Štubljarja. Malce je bil sicer sum na prepovedan položaj, a je po pregledu posnetka gol obveljal. 

domzale, mura, gledalci, tribune
Aleš Cipot
Domžale : Mura

86: Menjava pri Domžalah: Dovžan Karahodžić namesto Kolobarića.

89: GOL 2 : 5 Jan Đapo! Po globinski podaji je med tremi igralci Mure prodrl Đapo in na koncu spretno z desnico poslal žogo v levi spodnji kot. 

90: Tri minute dodatka. 

91: GOL 3 : 5 Jošt Pišek! Žoga je nerodno zadela Antolina v telo, ki je v bolečinah obležal na tleh, okroglo usnje pa se je odbilo do Piška, ki je takoj močno streljal z daljave, žogo pa je Maruško z glavo preusmeril mimo Mihelaka v mrežo.

94: Konec tekme. 3 : 5. 

domzale, mura, gledalci, tribune
Aleš Cipot
Domžale : Mura

Kdo bi si mislil: osem zadetkov in zmaga Mure! V drugem polčasu so se mreže tresle kot za stavo. Slabo obdobje črno-belih je bilo med 59. in 76. minuto in v zadnjih desetih minutah, ko so po vodstvu s štirimi goli prednosti že precej popustili. A na koncu je to vendarle zaslužena zmaga Mure, prva prava v spomladanskem delu in dobra popotnica za obračun s Celjem v Fazaneriji v naslednjem krogu. 

domžale, mura
Aleš Cipot
Domžale : Mura

domzale, mura, gledalci, tribune
Aleš Cipot
Domžale : Mura

plt domžale---mura 28.-krog