vestnik

(FOTO) Je to začetek slovesa od Evrope? Mura - Koper 1 : 2

Vestnik.si, 16. 3. 2023
Aleš Cipot
Mura : Koper
Šport

V 27. krogu prve lige sta se v Fazaneriji merila Mura in Koper, ki sta nujno potrebovala točke, če sta želela še ujeti priključek z ostalimi konkurenti v boju za Evropo. Na koncu so bili bolj zadovoljni gostje. Tekmo ste lahko spremljali z nami.

Mura: Mihelak, Kuzmić, Cipot, Morris, Beganović, Maruško kap., Tripi, Klepač, Zličić, Šarić, Daku. Trener: Dejan Grabić.

mura, koper
Aleš Cipot
Mura : Koper

Koper: Golubović, Šimčak, Novoselec, Mittendorfer, Palčič kap., Correia, Vešner Tičić, Benedičič, Fanimo, Edomwonyi, Jašaragić. Trener: Zoran Zeljković.

mura, koper
Aleš Cipot
Mura : Koper

Srečanje vodi Denis Šabanagić iz Ljubljane. 

mura, koper
Loris Cipot
Mura : Koper

1: Začetek tekme. 

12: Koper je dobil prosti strel, ki ga v bistvu sploh ne bi smelo biti, saj je Jašaragić po prodoru padel kar sam. Prosti strel je nevarno izvedel Vešner Tičić, Mihelak je sprva žogo le odbil, v drugo pa jo je v gneči ujel, nad njim pa je bil storjen prekršek.

18: Klepač je sedaj zatresel mrežo Kopra, vendar gol ne velja, ker je bil Daku že prej v prepovedanem položaju. Sodniki so pustili akcijo, vratar Golubović je stekel iz kazenskega prostora, kjer ga je preigral Klepač in nato izvrgel iz igre še dva branilca ter zadel s 16 metrov, a je bilo vse skupaj zaman. 

23: Po predložku z leve strani z glavo poskuša Benedičič, vendar precej mimo vrat.

24: Klepač je po podaji iz sredine lepo ušel po levi strani in diagonalno streljal, a je Golubović dobro pokril krajši kot vrat. 

31: Po podaji Kuzmića z leve strani z glavo strelja Tripi, vendar premalo močno, tako da Golubović ni imel težav. 

34: Po napaki Maruška je na koncu akcije do močnega strela prišel Benedičič, a poslal žogo čez vrata.

39: Rumeni karton Šimčak, ki je z vlečenjem za dres zaustavil Beganovića.

mura, koper
Aleš Cipot
Mura : Koper

41: Edomwonyi je preigral Morrisa in nastavil žogo Jašaragiću, ta pa meri slabo in prek vrat.

43: Rumeni karton Mitterndorfer, ki je na tla povlekel Dakuja. 

45: Minuta dodatka.

45+1: Konec prvega polčasa. 0 : 0. 

mura, koper
Aleš Cipot
Mura : Koper

46: Začetek drugega polčasa.

47: Lepa in hitra akcija Mure: Beganović je podal z desne strani, Klepač pa je po strelu z glavo zadel prečnik, vendar je bil ob tem v prepovedanem položaju. 

54: GOOOL 1 : 0 Mirlind Daku! Sijajna akcija gostiteljev. Slišalo se bo skoraj neverjetno, ampak največ zaslug za zadetek ima Klepač, ki je na levi strani svoje obrambe preigral kar tri igralce Kopra in nato poslal dolgo žogo do Šarića, ki je pobegnil prav tako po levi strani in s predložkom v sredini našel Dakuja, ta pa je v svojem stilu hladnokrvno zadel desni spodnji kot.

56: Sreča za Muro. Po prostem strelu Benedičiča se je žoga odbila do Correie, ki je bil sam pred vrati, a je streljal slabo in poslal žogo prek vrat. 

58: Dvojna menjava pri Kopru: Kotnik in Barišić namesto Jašaragića in Benedičiča. 

mura, koper
Aleš Cipot
Mura : Koper

65: GOL 1 : 1 Luka Vešner Tičić! Koper je kaznoval pomanjkanje zbranosti v obrambi domačih. Po dolgi podaji Fanima na desno stran je Klepaču in Cipotu ušel Vešner Tičić in proti mreži poslal žogo, ki jo je skušal s prsmi ustaviti Morris, a je vseeno končala v golu.

67: Enajstmetrovka za Koper! Beganović je v svojem kazenskem prostoru z drsečim startom podrl Barišića in sodnik je upravičeno pokazal na belo piko. 

mura, koper
Aleš Cipot
Mura : Koper

68: GOL 1 : 2 Maks Barišić! Barišić je sam zanesljivo izvedel enajstmetrovko. Mura je Kopru dopustila preveč napadalno igro, ki so jo gostje izkoristili.

70: Sedaj gledalci zahtevajo enajstmetrovko za Muro, saj se je na tleh v kazenskem prostoru znašel Šarić.

71: Strel Barišića zaustavlja Mihelak. 

mura, koper
Aleš Cipot
Mura : Koper

75: Znova zahteva gledalcev po enajstmetrovki, saj je zdaj v kazenskem prostoru Kopra padel Cipot.

76: Dvojna menjava pri Kopru: Krajinović in Kambič namesto Edomwonyjija in Fanima.

77: Menjava pri Muri: Petković namesto Klepača. 

mura, koper
Aleš Cipot
Mura : Koper

79: Velika priložnost za Koper: Kotnik je lepo nastavil žogo Barišiću, ta pa je iz idealnega položaja streljal prek vrat.

81: Menjava pri Kopru: Bilić namesto Vešnerja Tičića.

84: Dvojna menjava pri Muri: Jovičević in Šroler namesto Šarića in Zličića.

89: Po podaji Šrolerja z desne strani Daku z glavo strelja visoko prek vrat.

90: Štiri minute dodatka.

91: Po podaji Jovičevića z leve strani je z glavo iz bližine skušal streljati Petković, vendar žoge ni dobro zadel in Golubović jo je brez težav ujel.

mura, koper
Aleš Cipot
Mura : Koper

94: Najhujše, kar je zdaj lahko storil Beganović: ob prodoru se je ob Barišiću v kazenskem prostoru Kopra vrgel na tla in namesto zahtevane enajstmetrovke dobil rumeni karton zaradi simuliranja, zaradi katerega bo moral izpustiti tekmo z Olimpijo.

95: Konec tekme. 1 : 2. 

Boleč poraz Mure, ki je povedla, nato pa si dovolila dve veliki napaki v obrambi. Vseeno bi si po prikazanem zaslužila točko. Koper je zdaj na lestvici prehitel črno-bele. V nedeljo prihaja Olimpija.  

mura, koper
Aleš Cipot
Mura : Koper

plt 27.-krog mura koper
Kaj zdaj berejo drugi