vestnik

Vermezović: "Vem, kakšno ekipo Mure bom videl v nedeljo"

Vestnik.si, 10. 11. 2023
Vestnik.si
Novinarska konferenca NŠ Mura pred gostovanjem pri Olimpiji.
Šport

Pred obračunom 16. kroga med Olimpijo in Muro (nedelja ob 17.30) so v Fazaneriji pripravili novinarsko konferenco, na kateri sta svoje misli pred tekmo razkrila trener črno-belih Vladimir Vermezović in igralec Timotej Brkić.

Vermezović je bil dobro razpoložen in se je kar nekajkrat pošalil, med drugim pa je poprosil novinarje glede vprašanj za mladega Brkića: "Bodite prizanesljivi do njega, to je njegova prva novinarska konferenca."

O Olimpiji je govoril spoštljivo: "V prvenstvu je nanizala zmagi, zdaj je slavila tudi v Evropi. Že brez tega sem vedel, da nam na gostovanju ne bo lahko. Njen zgoščeni razpored ne bo vplival na naše srečanje, ker je že vnaprej vedela za napornejši ritem in se je na to pripravila, ima pa tudi veliko kakovostnih nogometašev. Tako da o tem, da bi njen zgoščeni ritem bil prednost za nas, sploh nisem razmišljal."

novinarska-konferenca, olimpija, mura, vermezović, brkić
Vestnik.si
Novinarska konferenca NŠ Mura pred gostovanjem pri Olimpiji.

Poudaril pa je, da bo tudi njegovo moštvo imelo svoje adute: "Tudi po zmagi na tekmi z Aluminijem se ni nič spremenilo, razen tega da smo se znebili določenega psihološkega bremena. Dobro delamo na treningih, ki smo jih še okrepili in intenzivirali, ker imamo za to svoje razloge. Vzdušje in odnos sta na pravi ravni, tako da že natančno vem, kakšno ekipo Mure bom videl v nedeljo. Spremljam igralce, kako delajo na treningih, in vem, da bodo v Ljubljani pokazali dobro igro, da znajo igrati nogomet in da je pred njimi še svetla prihodnost. Tudi mi bomo imeli v Stožicah svoje priložnosti."

novinarska-konferenca, olimpija, mura, vermezović, brkić
Vestnik.si
Novinarska konferenca NŠ Mura pred gostovanjem pri Olimpiji.

Na vprašanje, če ve, da Mura tam še nikoli ni premagala Olimpije, je napol v šali zavzdihnil: "Presneto, odkar sem prišel k Muri, se ves čas moram soočati s kakšnimi tradicijami!" In nato nadaljeval v resnejšem tonu: "Dobro, pri vsakem klubu obstajajo neke tradicije, ampak tradicije so tu zato, da se jih lahko enkrat zruši. Pa tudi večina te sedanje generacije v Stožicah še ni igrala, tako da jih ta tradicija ne more bremeniti. Verjetno niti niso vedeli za to. To je bolj stvar za vas novinarje, v stroki se na to preveč ne oziramo, ker samo ustvarja vraževerje, ki lahko škodi. " 

Na tekmi v Ljubljani bo zaradi kazni kartonov manjkal Žan Trontelj, bo pa zato že od začetka pripravljen kapetan Žiga Kous: "Vesel sem, da se je vrnil, on ekipi veliko pomeni. Drugače pa ni nikakršnih dilem o sestavi moštva."

novinarska-konferenca, olimpija, mura, vermezović, brkić
Vestnik.si
Novinarska konferenca NŠ Mura pred gostovanjem pri Olimpiji.

Timotej Brkić je potrdil, da je vzdušje v klubu po zmagi v dvoboju z Aluminijem veliko bolje: "To je bilo zelo pomembno. Sedaj smo bolj sproščeni in samozavestni in bomo takšni tudi na obračunu z Olimpijo. Delamo še z večjo energijo na treningih, ki so postali še težji in zahtevnejši in prav je tako. V Ljubljani želimo z dobro igro pokazati, kam v resnici spadamo, to pa je po mojem mnenju vrh lestvice."

Sam se je v zadnjih tekmah nekako ustalil v prvi postavi: "Moram se zahvaliti trenerju, da mi je izkazal to zaupanje in priložnost, da sem lahko pokazal svojo kakovost. Vendar pa vem, da moram še naprej trdo delati in trenirati, če želim biti stalni člen prve enajsterice."

Njegove igre so vzbudile pozornost tudi drugje, na vprašanje, če ima že kakšne ponudbe, pa je pred njegovim odgovorom vskočil tudi Vermezović: "Pazi, to je provokativno vprašanje." A je Brkić zatrdil, da o ponudbah ne razmišlja: "Osredotočen sem samo na treninge in na tekme ter na to, da v nedeljo skušamo premagati Olimpijo. Za vse drugo bo čas kdaj kasneje."

Vestnik.si
Novinarska konferenca NŠ Mura pred gostovanjem pri Olimpiji.
novinarska-konferenca mura vermezović timotej-brkić