vestnik

Začenjajo se nižjeligaška tekmovanja, vendar brez Hotize in Tišine

Vestnik.si, 25. 8. 2023
Niko Časar
Čarda bo v prvem krogu gostovala v Rakičanu, Črenšovci v Radencih.
Šport

Ta vikend se začenja redni del tekmovanj v Pomurski nogometni ligi (PNL) in v soboški ter lendavski medobčinski nogometni ligi.

Pari uvodnega kroga v PNL so Rakičan - Čarda Martjanci (v nedeljo ob 10.30), Aluvar Gančani - Serdica Goričanka Kleparstvo Šinko, Odranci - Grad, Radenska Slatina - Črenšovci, Turnišče - M-Trade Radgona, Tromejnik Montpreis - Bistrica, Polana - Prekmurec Dobrovnik (vse v nedeljo ob 17. uri), Veržej je prost. 

Znano je, da v ligi letos ne bo Hotize, ki je v minuli sezoni osvojila naslov prvaka, kljub temu, da je vodstvo tekmovanja preklicalo junijski sklep, ki Hotizi, Tromejniku in Gradu ni dovoljeval nastopa na tej ravni tekmovanja zaradi pomanjkanja mlajših selekcij. V PNL bo tako v sezoni 2023/2024 petnajst klubov.  

V 1. medobčinski nogometni ligi Lendava bodo prav tako vse tekme odigrane v nedeljo. Ob 10. uri se bosta srečala Nafta veterani - Hungarikum Olimpija, ob 10.30 Nedelica - Čentiba, ob 14. uri Kobilje - Graničar in ob 17. uri Mostje - Panonija Malibu GA-KA. 



V 1. medobčinski nogometni ligi Murska Sobota bosta dve tekmi odigrani v soboto ob 17.30, para sta Apače - Hodoš in Cankova - Kema Puconci, ostale tekme bodo v nedeljo ob 17.30, in sicer Bogojina - Lipa, Mlinopek Križevci - Roma, Šalovci - ŠNK Bakovci in Dokležovje - Cven. 

mnl-murska-sobota, križevci, serdica, prvak
Niko Časar
Križevci tekmujejo v 1. MNL Murska Sobota, Serdica Goričanka v PNL.

Iz tekmovanja je zaradi premajhnega števila igralcev izstopila ekipa Tišine, tako da bo tudi v tem tekmovanju neparno število klubov - 11. V uvodnem krogu bodo prosti Ižakovci. 

PNL mnl-murska-sobota mnl-lendava