vestnik

(ZAČETEK PRIPRAV) Čaka jih šest pripravljalnih tekem. Trener upa, da se bodo novinci čim prej vklopili v ekipo

D. N., 6. 6. 2022
Aleš Cipot
Izjava za medije pred začetkom priprav
Šport

Nogometaši Mure so po tradicionalni večerji v Dvorcu Rakičan včeraj začeli s pripravami na novo sezono. Večji del štiritedenskih priprav, ki jih bodo opravili do prve evropske tekme, bodo preživeli v Murski Soboti, en teden pa v Avstriji. Pred prvim treningom sta pred sedmo silo stopila Luka Bobičanec in Damir Čontala.

Dva tedna premora, kolikor so jih imeli igralci in trenerji na voljo, sta za vse hitro minila, vendar so si po besedah Luke Bobičanca in Damirja Čontale uspeli odpočiti, nabrati energijo in motivacijo ter se tudi tako pripraviti na novo sezono. Bistvenih sprememb v pripravah ne bo, kot je poudaril Čontala, pa bo zagotovo vsaj dva tedna več kondicijskih treningov, za katere morda med sezono ni toliko časa. 

mura, izjava
Aleš Cipot
Izjava za medije pred začetkom priprav

Na potek priprav bodo zagotovo vplivale številne kadrovske spremembe, do katerih je prišlo v klubu. Zvrstilo se je namreč kar nekaj prihodov, pa tudi odhodov. "To so bili igralci, s katerimi smo skupaj preživeli kar nekaj časa in se tudi dobro povezali. Vemo, kaj so pomenili klubu in zagotovo bo težko brez njih, vendar pa imamo sedaj nove igralce, ki so zagotovo dobri in so si zaslužili prestop k nam. Upam, da se zavedajo, kaj pomeni Mura in kaj moramo vsi skupaj storiti, da bomo čim boljši. Od njih pričakujemo veliko, zato so tudi tu," je povedal Bobičanec, Čontala pa je poudaril, da mu je bolj kot formacija pomembno to, da novi igralci vidijo ideje v igri, ki so se v spomladanskem delu sezone na določenih tekmah že pokazale. "Upam pa, da bomo tudi v nadaljevanju uspešni v dogovorih o tem, koga si želimo pridobiti še v tem prestopnem roku." 

mura, izjava
Aleš Cipot
Izjava za medije pred začetkom priprav

Nogometaši Mure bodo v pripravljalnem obdobju opravili šest pripravljalnih tekem, prva bo 15. junija, tekmec pa bo Zrinski. Kot je povedal Bobičanec, sicer nasprotnik ni pomemben, važno je le, da igralci dajo vse od sebe, da se tudi nov kader dokaže in si z dobrimi predstavami zagotovi mesto v prvi enajsterici. "Glede na spremembe v ekipi so pripravljalne tekme pomembne predvsem z vidika, da se ekipa spozna, da se določene stvari v igri popravijo, verjetno pa bo vse to težko storiti v nekaj več kot štirih tednih do prve evropske tekme. Spoznavanje se bo zagotovo zavleklo tudi v prvi del sezone, vendar upam, da to ne bo vplivalo na rezultate. Vsekakor pa je pomembno, da se novi igralci dobro vklopijo v ekipo," je dodal Čontala in podčrtal, da so vse novince pripeljali z razlogom, saj so jih že dalj časa spremljali. 

Aleš Cipot
Izjava za medije pred začetkom priprav
damir-čontala luka-bobičanec nš-mura začetek-priprav