vestnik

Slovenska ultramaratonka po Sloveniji teče za junake 3. nadstropja. V prihodnjih dneh bo v Pomurju

Vestnik.si, 10. 9. 2021
FB Špela Šavs
Ultramaratonka Špela Šavs
Šport

Mesec september je mesec ozaveščanja o otroškem raku. Da bi o njem vedeli več, si s posebno akcijo prizadeva tudi slovenska ultramaratonka.

Ultramaratonka Špela Šavs iz Preddvora je 3. septembra pričela tekaško pot po Sloveniji. Skupno bo pretekla okoli 1100 kilometrov in s tem pomagala pri zbiranju sredstev za Junake 3. nasprotja. Gre za društvo staršev otrok, zdravljenih na hemato-onkološkem oddelku na ljubljanski Pediatrični kliniki. Zbrana sredstva bodo namenjena nakupu opreme sobe za starše, ki jo je odstopil tim medicinskih sester na omenjenem oddelku. 

Tek okoli Slovenije je Šavsova pričela v Preddvoru, v soboto pa bo iz smeri Ormoža pritekla v Razkrižje. Tamkajšnja občina in Lions klub Ljutomer za ultramaratonko v Centru Zavirje pripravljata sprejem, na samem kraju pa bo možno tudi darovati sredstva za nakup opreme. V nedeljo bo iz Razkrižja krenila proti Kobilju in Hodošu, etapa pa se bo zaključila v Kuzmi. V ponedeljek bo tekla iz Kuzme proti Cankovi in Apačam, nato pa pot nadaljevala proti Mariboru. Ultramaraton bo končala v sredo, končni cilj pa je v Kranju. S tekačico lahko pretečete tudi del poti

Organizator akcije je Lions klub Kranj, sodelujejo pa tudi drugi klubi, med drugim murskosoboški in ljutomerski. Tek poteka pod pokroviteljstvom predsednika države Boruta Pahorja. 

Kako lahko pomagate?

Sredstva se zbirajo na TRR Lions kluba Kranj, SI56 0700 000 0709 548, z namenom Junaki 3. nadstropja. Lahko pa pošljete tudi SMS s ključno besedo JUNAKI5 na 1919. 

špela-šavs ultramaraton tek-okoli-slovenije pomurje