Vestnik
© 2025 Podjetje za informiranje d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Sobotni recept: Krompirjeva pita s tuno in koruzo


Tina Lucu
1. 2. 2025, 10.32
Deli članek
Facebook
X (Twitter)
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Slastna za pojesti in enostavna za pripravo.

Krompirjeva pita s tuno in koruzo.jpg
profimedia
Foto Profimedia

Sestavine:

za testo:


450 g na kocke narezanega krompirja
2 žlici masla
6 žlic navadne moke
olje za pekač
za nadev:
1 majhna čebula
1 strok česna
1 rdeča paprika

1 žlica olja
1 konzerva tune
1 majhna pločevinka koruze
približno 150 ml mleka
3 jajca
50 g naribanega sira
sol in poper
limona in zeleno steblo za okras - drobnjak ali peteršilj

Priprava:

Krompir skuhamo, počakamo, da se ohladi, nato ga pretlačimo. Dodamo zmehčano maslo in moko ter naredimo testo.

Okrogel kalup (po možnosti premera 20 cm) namažemo z oljem in vanj damo testo. Na več mestih ga prebodemo z vilicami. Pečemo 20 minut v pečici na 180 °C. V ponvi segrejemo žlico olja, dodamo sesekljano čebulo, strt česen, na zmernem ognju prepražimo in pustimo, da se ohladi. Tuno in koruzo odcedimo. Papriko narežemo na majhne kocke. Vse damo na pečeno testo. V skledi zmešamo mleko, jajca, sol in poper. Vlijemo na testo, potresemo z naribanim sirom in pito za 20 minut postavimo v pečico, ogreto na 180 °C, da se nadev strdi. Pečeno pito okrasimo s svežim drobnjakom (peteršiljem) in ​​rezinami limone.

cloud-rain

Trenutno

15 °C

Deževno

torek, 6. 5

Deževno

11 / 14 °C cloud-rain

sreda, 7. 5

Deževno

10 / 15 °C cloud-rain

četrtek, 8. 5

Deževno

10 / 16 °C cloud-rain

7-dnevni obeti


© 2025 Podjetje za informiranje d.o.o.

Vse pravice pridržane.