Enolončnica z lečo in korenasto zelenjavo
Juha, ki vas v hladnejših dneh, dodobra pogreje.

Sestavine za 4 osebe:
100 g rjave leče
2 para hrenovk
1 bela ali zlata čebula
2 rdeča korenčka
1 rumen korenček
¼ gomolja zelene
1 velika rumena koleraba
2 krompirja
3 žlice olja
1 ščep majarona
sol in poper
Priprava:
Lečo damo v kozico, prilijemo 4 dl tople vode, zavremo, solimo in kuhamo 20 minut. Medtem ko se leča kuha, očistimo zelenjavo. Čebulo na drobno zrežemo, korenček in zeleno narežemo na manjše kocke, kolerabo in krompir na malo večje. Hrenovki narežemo na koleščke. V posodi na olju najprej popečemo koleščke hrenovke, jih poberemo iz posode in shranimo na toplem. Nato v posodo stresemo čebulo, korenček, zeleno in kolerabo ter mešamo in pražimo nekaj minut. Dodamo še lečo, kocke krompirja in majaron, solimo in popramo ter prilijemo tri četrt litra vroče vode. Pokrito kuhamo še 20 minut, da se krompir skuha, nazadnje dodamo koleščke hrenovke, premešamo in pregrejemo.
Berite brez oglasov
Prijavljeni uporabniki Trafike24 berejo stran neprekinjeno.
Še nimate Trafika24 računa? Registrirajte se