Sobotni recept: Ribji file v limoninem soku
Dobrodošla ideja za postni čas.

Sestavine za 4 osebe:
400 g ribjih filejev (npr. osliča)
1 strok česna
1 žlička zdrobljene kumine
1 žlička mlete sladke paprike
1 žlička posušenega origana
1 žlička soli
1 žlica oljčnega olja
sok 1 limone, sok 1 pomaranče in več rezin limone
Priprava:
Meso operemo, damo v skledo in pripravimo marinado. Zmešamo strt česen, zdrobljeno kumino, sladko papriko, origano, sol, oljčno olje, limonin in pomarančni sok. Pripravljeno marinado namažemo po ribah in pustimo, da se marinirajo na hladnem vsaj dve uri. Limono operemo, narežemo na tanke rezine in razporedimo po filejih. Pečemo v pečici pri 200 stopinjah približno 20 minut. Poleg lahko postrežemo krompirjev pire in solato.