Na kulinaričnem dogodku v Križevcih golaž kuhalo 26 ekip
Prvo mesto so osvojili učenci Osnovne šole Križevci, drugo ekipa Cornus Lukavci, tretje pa ekipa iz Bučečovcev.

Park doživetij v Križevcih je v soboto gostil mednarodni kulinarični dogodek Kulconnect, ki je v okviru projekta Interreg povezoval Slovenijo in Avstrijo. Dogodek je obiskovalcem ponudil pestro izbiro kulinaričnih, kulturnih in ustvarjalnih vsebin, ki so združile okuse, glasbo in tradicijo obeh držav.

V tekmovalnem delu so se predstavile 26 ekip iz Slovenije in Avstrije, ki so pripravile golaž po svojih receptih. Obiskovalci so lahko spoznali različne kulinarične tradicije obeh držav ter okušali številne različice te priljubljene jedi. Z glasovanjem so obiskovalci izbrali zmagovalne ekipe: prvo mesto je osvojila ekipa učencev Osnovne šole Križevci, drugo ekipa Cornus Lukavci, tretje pa ekipa iz Bučečovcev.

Poleg tekmovanja so bile zelo priljubljene kulinarične delavnice, v katerih sta sommelierka Tjaša Kos in pivski entuziast Vasja Golar predstavila umetnost ujemanja hrane z vini in pivi. Obiskovalci so ob prleških prigrizkih, ki so jih pripravile članice Društva kmetic Križevci Veržej, Majda in Lidija ter Gostišče Taverna, uživali v vinih štirih domačih vinarjev – Vina Kolbl, Vinogradništvo Horn, Vinogradništvo Družina Kos in Vina Škrget – ter pivu pivovarne Bevog iz Avstrije.

Za odlično vzdušje na dogodku so poskrbeli številni nastopajoči. Eva in Žan sta navdušila z igranjem na harmoniki, folklorne skupine Leščeček, OŠ Veržej in Društvo upokojencev Križevci pa so predstavile tradicionalne plesne in pevske točke. Prav tako je pritegnil prikaz priprave prleške gibanice, kjer so obiskovalci lahko spremljali postopek priprave te tradicionalne sladice.

Na stojnicah so se predstavili lokalni ponudniki in rokodelci, obiskovalci pa so se lahko udeležili različnih ustvarjalnih delavnic za otroke.




Berite brez oglasov
Prijavljeni uporabniki Trafike24 berejo stran neprekinjeno.
Še nimate Trafika24 računa? Registrirajte se