Na vlakih bodo delili jabolka in med, ta dan tudi za potnike iz Pomurja
Potniki iz Pomurja bodo lokalnih dobrot deležni v torek, 18. novembra, na vlaku iz Murske Sobote do Ptuja.
Prihodnji teden bo drugo leto zapored v Sloveniji potekal teden slovenske hrane, ki spodbuja k ponovnemu odkrivanju bogate tradicije domačih jedi in prednosti lokalno pridelane hrane, ob koncu tedna oziroma v petek, 21. novembra, bo potekal tudi tradicionalni slovenski zajtrk.
V tem tednu se bo začela tudi skupna akcija Čebelarska zveza Slovenije (ČZS), Kmetijsko-gozdarska zbornica Slovenije (KGZS), Zveza slovenske podeželske mladine (ZSPM) in Slovenske železnice (SŽ), poimenovana Lokalna hrana na vlakih.
Kot pojasnjujejo organizatorji, je namen akcije preprost, to je ozaveščati o pomenu slovenske hrane in spodbujati prebivalstvo, da čim pogosteje poseže po domačih živilih.
Od ponedeljka, 17. novembra, do vključno četrtka, 20. novembra, bodo tako čebelarji, kmetje, kmetijski svetovalci in mladi s podeželja potnikom na izbranih vlakih delili jabolka in med, ob tem pa bodo kramljali na temo Kaj pa ti ješ. Prvi dan se bodo akciji na vlakih pridružili predsedniki sodelujočih organizacij in nekateri župani.
Potniki iz Pomurja bodo jabolk in medu deležni v torek, 18. novembra, in sicer na vlaku, ki se bo ob 6.42 odpravil iz Murske Sobote do Ptuja.
E-novice
Berite brez oglasov
Prijavljeni uporabniki Trafike24 berejo stran neprekinjeno.
Še nimate Trafika24 računa? Registrirajte se