vestnik

Ljutomerski debaterji uspešni na mednarodnem turnirju

Vestnik.si, 4. 1. 2023
GFML
Dijaki ljutomerske gimnazije so bili uspešni na mednarodnem turnirju.
Aktualno

Naši debaterji so se odlično izkazali na turnirju z zelo močno konkurenco. Vesela sem za njihov dosežek, saj si ga res zaslužijo in sem na njih tudi izredno ponosna,« je povedala njihova študentska mentorica Teja Sapač.

Lara Svenšek in Lina Fefer, dijakinji Gimnazije Franca Miklošiča Ljutomer, sta se udeležili selekcije za slovensko nacionalno reprezentanco v debati. Pripravili sta zagovorniške argumente na različne trditve, negacijo na opozicijsko stran, možne trke,... in na selekcijah debatirali z dijaki drugih šol. V reprezentanco, ki bo Slovenijo zastopala na svetovnem prvenstvu v Vietnamu, se je uvrstila Lina Fefer. 

Ta je decembra z Zalo Jurkovič, Laro Svenšek in Matejem Novakom sodelovala na spletnem mednarodnem debatnem turnirju Winter Holidays Open 2022. Potekal je v angleškem jeziku, sodelovali so debaterji iz 36 držav, od tega ekipe iz šestih slovenskih šol.  Ljutomerska ekipa, ki so jo sestavljali dijaki tretjega in četrtega letnika, je nosila ime GFML Artemis. S petimi zmagami so bili najboljša ekipa iz Slovenije in se uvrstili v izločilne boje. Med dvanajstimi ekipami, ki so napredovale, so se na šestem mestu uvrstili v oktofinale, kjer so jih pričakali nasprotniki iz Teksasa. Debato so izgubili z rezultatom 1 : 2, eden od treh sodnikov je zmago dal ljutomerskim dijakom, druga dva Američanom. 

debata, mednarodni-turnir, gfml
GFML
Dijaki ljutomerske gimnazije so bili uspešni na mednarodnem turnirju.

GFML Artemis je bila ob koncu turnirja najboljša ekipa v kategoriji angleščina kot tuji jezik, visoke uvrstitve so dosegli tudi kot posamezni govorci. Novak je bil deveti, Feferjeva enajsta, Svenškova in Jurkovičeva pa sta si delili 33. mesto. »Naši debaterji so se odlično izkazali na turnirju z zelo močno konkurenco. Vesela sem za njihov dosežek, saj si ga res zaslužijo in sem na njih tudi izredno ponosna,« je povedala njihova študentska mentorica Teja Sapač.

debata mednarodni-turnir GFML