vestnik

V ponedeljek ukinitev preverjanja pogoja PCT. Odpirajo se nočni klubi, obratovalni čas lokalov bo znova neomejen

STA, Vestnik.si, 20. 2. 2022
STA
Janez Poklukar
Aktualno

Vlada je na današnji dopisni seji po pričakovanjih sprostila del epidemičnih ukrepov. Po besedah zdravstvenega ministra Janeza Poklukarja bo pogoj PCT od ponedeljka obvezen le še v bolnišnicah, nastanitvenih zavodih socialnega varstva in v zaporih. Ukinja se tudi samotestiranje v šolah.

Vlada je tako sledila in razširila torkov predlog predstavnikov zdravstva, ki so predlagali odpravo pogoja PCT za obisk obisk trgovin, bank, pošt, upravnih enot in teras gostinskih lokalov. V trgovinski, turistični ali drugih storitvenih dejavnostih od ponedeljka ne bodo več delovale omejitve dovoljenega števila ljudi, načina priprave, prevzema, strežbe ali uživanja hrane in pijače, delovnega časa. Prav tako se po novem sprošča delovanje diskotek in nočnih klubov, so sporočili z vlade. 

pct, gostilne, lokal, gostilna, preverjanje, korona, preboleli, cepljeni, testirani
A. G.
Vlada je tako sledila in razširila torkov predlog predstavnikov zdravstva, ki so predlagali odpravo pogoja PCT za obisk obisk trgovin, bank, pošt, upravnih enot in teras gostinskih lokalov.

Kot je na novinarski konferenci dejal Poklukar, se prav tako končuje brezplačno testiranje s hitrimi antigenskimi testi in samotesti. Proračun bo kril brezplačno testiranje le v dejavnostih, kjer se bo to zahtevalo. Ukinja se tudi samotestiranje v šolah, ob še vedno veljavnem ukrepu uporabe zaščitnih mask, razen za veljavne izjeme.

Poklukar je ob tem vse ljudi pozval, naj kljub sprostitvi navedenih ukrepov ravnajo odgovorno.

koronavirus epidemija ukrepi vlada seja
Kaj zdaj berejo drugi