vestnik

(RADENCI) Predvolilno dogajanje zaznamovala gasilska vaja, ki jo je sprožil Roman Leljak. Ta je kljub temu dobil nov mandat: »Naslednja štiri leta bomo delali tako, kot smo delali zadnja štiri leta«

ABE, 21. 11. 2022
Dani Mauko
Roman Leljak je novi stari župan Občine Radenci.
Aktualno

V Občini Radenci so župana dobili v prvem krogu. Kandidata sta bila Roman Leljak (dosedanji župan, kandidiral je s podpisi volivcev) in Toni Žitek (Gibanje Svoboda).

»Vesel sem, da so ljudje prepoznali moja prizadevanja za razvoj Občine Radenci. Naslednja štiri leta bomo delali tako, kot smo delali zadnja štiri leta. Nič, gremo naprej,« je izjavil Roman Leljak. Toni Žitek pa je Vestnik.si povedal, da čestita protikandidatu in da so se ljudje odločili, kot so se.

Roman Leljak
Nataša Juhnov
Roman Leljak: »Vesel sem, da so ljudje prepoznali moja prizadevanja za razvoj Občine Radenci. Naslednja štiri leta bomo delali tako, kot smo delali zadnja štiri leta. Nič, gremo naprej.«

Leljak je prejel 1.669 glasov (55,26 odstotkov), Žitek pa je dobil 1.351 glasov (44,74 odstotkov). Glasovalo je 3.058 volivcev, veljavnih glasovnic je bilo 3.020. Volilna udeležba je bila 70,72 odstotna. 

župani, 2022, volitve
vestnik.si
Toni Žitek

Predvolilno dogajanje je v radenski občini zaznamoval ugovor Gibanja Svoboda, da je domnevno Leljak kršil volilno zakonodajo, ker naj bi bil na predčasnih volitvah vzel nežigosano glasovnico, jo obkrožil, objavil in pozneje raztrgal. Občinska volilna komisija je ugotovila, da očitane nepravilnosti niso vplivale na volilni izid, in je zato zavrnila ugovor.

gasilci, radenci, alarm, roman-leljak
FB Roman Leljak
Gasilski alarm, ki ga je v Radencih sprožil župan, ni vplival na izid volitev.

Leljak se je sicer znašel tudi pod drobnogledom policije zaradi morebitnega suma storitve kaznivega dejanja zlorabe znamenj za pomoč in nevarnost. Leljak je namreč brez povoda klical na številko 112, rekoč, da gori objekt v radenskem parku, požara pa dejansko ni bilo. Na klic na pomoč so se odzvala vsa prostovoljna gasilska društva v občini, Leljak pa medtem težav v tem, da je po nepotrebnem sprožil gasilsko vajo, ne vidi.

volitve radenci