vestnik

Srednje šole v Pomurju in okolici vas vabijo na informativne dneve

Vestnik.si, 12. 2. 2024
Jure Kljajić
Fotografija je simbolična.
Aktualno

Vsi izobraževalni dogodki bodo kot vsako leto hkrati na isti dan in ob isti uri, zato so jih razporedili na dva dni, da vam omogočijo obisk čim več srednjih, visokih šol in drugih izobraževalnih institucij. Dogodki bodo v petek, 16. 2., ob 9. in 15. uri ter v soboto ob 9. uri. Natančno načrtujte svojo pot in izkoristite priložnost za odkrivanje izobraževalnih možnosti, ki vam bodo pomagale oblikovati vašo prihodnost.

Predstavljamo nekaj izjemnih šol:

Gimnazija Franca Miklošiča Ljutomer bo svoj informativni dan gostila v športni dvorani ŠIC Ljutomer. Poleg klasičnih gimnazijskih programov ponuja tudi programe, kot so predšolska vzgoja, medijski tehnik in izobraževanje za odrasle. Za več informacij obiščite: www.gfml.si/



- Vabljeni v Biotehniško šolo Rakičan, ki že več kot 85 let uspešno izobražuje mladino iz Pomurja. Njihov cilj je zagotoviti temeljito izobraževanje za uspešno opravljanje poklica. Ponujajo različne programe, od kmetijsko-podjetniškega tehnika do gospodarja na podeželju. Poleg tega omogočajo bivanje v prijetnem dijaškem domu, ki spodbuja osebnostno rast in socializacijo.

- Srednja šola za gostinstvo in turizem (SŠGT) Radenci letos uvaja 3-letni program slaščičar! Poleg tega ponujajo programe, kot sta gastronomske in hotelirske storitve ter gastronomija in turizem. Poslanstvo šole je zagotavljati ustrezno usposobljene kadre za opravljanje gostinskih in turističnih storitev. Obiščite jih tudi na njihovi facebook strani.



- Srednja poklicna in tehniška šola (SPTŠ) Murska Sobota ponuja programe, kot so računalništvo, oblikovanje, elektronika, strojništvo in lesarstvo. Več informacij najdete na njihovi spletni strani in na facebooku. Tukaj pa si lahko ogledate predstavitveni video šole.

Gimnazija in srednja šola za kemijo in farmacijo Ruše ponovno vabi Pomurce k vpisu. Ponujajo gimnazijski, kemijski in farmacevtski program. Šola si prizadeva za uspeh vseh dijakov, spodbuja aktivne metode dela in omogoča razvoj sposobnosti ter sodelovanje v različnih dejavnostih in tekmovanjih. Prednosti šole so naravno okolje, prostorni prostori, dobra opremljenost, možnosti za šport in zunajšolske aktivnosti ter pozitivni medsebojni odnosi med učitelji in učenci.



Srednja zdravstvena šola Murska Sobotaponuja programe za bodoče bolničarje-negovalce, kozmetične tehnike in medicinske sestre. Trenutni dijaki pravijo, da je poklic v zdravstveni negi zelo potreben in tudi življenjsko izpopolnjujoč. Srednja zdravstvena šola Murska Sobota je zatočišče aktivnih in predanih dijakov. Ponosni so na njihovo bogato strokovno znanje, ki ga dopolnjujejo s številnimi praktičnimi izkušnjami v zdravstvenih ustanovah. Hkrati pa si prizadevajo širiti obzorja dijakov in dijakom omogočiti mednarodne izkušnje. Prek različnih programov ponujajo možnost učenja v tujini, kjer pridobivajo nove veščine, razumevanje tujih kultur in jezikov ter krepijo svojo samostojnost in samozavest. 

- Dvojezična srednja šola Lendava je osrednje večkulturno izobraževalno središče za mlade različnih narodnosti. S poudarkom na dvojezičnem modelu šola spodbuja jezikovno učenje in krepi vrednote strpnosti ter vključevanja v lokalno in širše okolje. Zagotavlja kakovosten in vključujoč izobraževalni proces, ki podpira pridobivanje znanja za trajnostno prihodnost. V prihodnosti se bo šola razvijala kot vodilni center za dvojezično izobraževanje, s stalnim izboljševanjem programov ter sodelovanjem z lokalno skupnostjo in podjetji. Več informacij najdete tukaj.



- Vaša nadaljnja izobrazba se lahko začne tudi v sosednji Avstriji, v Bad Radkersburgu - Borg Bad Radkesburg. Na njihovi gimnaziji ponujajo tri smeri, ki vključujejo šport, glasbo, jezike in dodatna izobraževanja, kot so komercialist in medijski tehnik. Prav tako so vključeni v projekt ERASMUS+ ter organizirajo brezplačno poletno šolo za slovenske dijake.

- Vabljeni zavzeti športniki na informativne dneve Gimnazije Murska Sobota, kjer boste spoznali program splošne in športne gimnazije. Pri obveznih izbirnih vsebinah dijaki bogatijo svoje znanje z ekskurzijami, kulturnimi dogodki in tekmovanji. Gimnazija v Murski Soboti omogoča sodelovanje v projektih, mednarodno sodelovanje, raziskovalno dejavnost ter pouk v specializiranih učilnicah. Posebnosti športnega programa vključujejo 22 dijakov v oddelku, povečan fond ur športne vzgoje, pouk po posebnem programu, šolo v naravi, pravilnik opravičevanja športnih izostankov, individualne pedagoške ure ter usklajevanje obveznosti.

Ekonomska šola Murska Sobota z bogatim kulturno-umetniškim programom ustvarja živahno in dinamično učno okolje. Dijaki vas skozi raznolike dejavnosti popeljejo v svet šole, kjer se prepletajo izobraževalni programi, zanimivi projekti za mlade in prakse v tujini. Srečali se boste s prihodnjimi profesorji, dijaki ter osebjem šole, ki vas bodo prepričali, zakaj bi Ekonomska šola Murska Sobota lahko bila vaša prva izbira. V šolskem letu 2024/25 bodo na Ekonomski šoli Murska Sobota, srednji šoli in gimnaziji, vpisovali v naslednje izobraževalne programe: ekonomska gimnazija, ekonomska gimnazija – športni oddelek, ekonomski tehnik, logistični tehnik, tehnik varovanja in trgovec/prodajalec. Če vam obisk šole ne bo uspel, si lahko tukaj ogledate virtualni sprehod.

informativni-dnevi pomurje srednje-šole